Actualitate

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Contractul pentru proiectarea și execuția unui corp de clădire nou cu patru etaje la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea nouă propusă, a fost semnat la Consiliul Județean, în prezența managerului unității medicale, Gabriel Lazany, a mai multor medici, șefi de secții, dar și reprezentanți ai instituțiilor de sănătate și din administrație.

”Este cel mai ambițios proiect de investiții pentru sănătatea publică în cadrul județului nostru. Vrem să oferim cetățenilor județului atât standarde înalte de calitate din punct de vedere medical, cât și hotelier. Pacienții de foarte multe ori se orientează către domeniul privat doar datorită confortului hotelier și nimeni nu se gândește să ai un confort medical în spate, oferit prin liniile de gardă. Noi avem 14 linii de gardă la dispoziția pacienților, iar de multe ori, foarte multe cazuri din sectorul privat ajung în sectorul public doar pe acest considerent”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

El a spus că la secția de Hemodializă vor fi create condiții prin care un sigur cadru medical va putea supraveghea toți pacienții care fac hemodializă în acel moment: ”M-am inspirat dintr-un proiect de spital pe care l-am văzut la New York unde, pe același principiu, se administrau citostatice pacienților oncologici. Acest concept îl vom implementa în această secție care va fi, cred, cea mai performantă secție de hemodializă din România”.

Lazany a adăugat că, la parter, va fi o parcare semiautomată cu 90 de locuri, la etajul întâi secția ORL, o structură de spitalizare de zi și un amfiteatru pentru cursuri, conferințe sau ședințe. La etajul doi va fi compartimentul de Oftalmologie și secția de Cardiologie cu o sală de operații hibrid în care se va face cardiologie intervențională. La etajul trei vor fi patru noi săli de operații. La etajul 4 va fi compartimentul de Gastroenterologie intervențională și Neurologia.

”Se va pune accent atât pe calitatea materialelor de construcții, cât și a celor care să ne ajute să ne protejăm de infecții nosocomiale. Vor funcționa circa 210 paturi, iar fiecare salon va avea grup sanitar propriu”, a spus Gabriel Lazany, potrivit căruia investițiile în infrastructura de sănătate atrag și medici, 90 angajându-se la Bistrița în ultimii 4 ani.

Construirea noului corp de clădire este evaluată la 50 de milioane de euro, bani asigurați prin PNRR, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, potrivit căruia durata de realizare a contractului este de 2 ani și 6 luni.

3 comentarii

  • Doamne de-ar fi toate așa faine cum sunt prezentate. Din păcate, aproape pentru orice RMN, investigație, ești îndrumat către entitățile similare private. Ba s-au terminat fondurile, ba nu funcționează aparatura, ba ești programat peste 60 de zile, iar tu ai nevoie urgentă de investigație. Sigur, asta nu înseamnă că nu mă bucur că se face ceva, dar zic și eu, că din păcate, plătești o viață 10% pentru sănătate, iar dacă ai nevoie odată, atunci alți bani la privat. Măcar să fie opțională plata, iar dacă n-ai plătit, atunci poți alege unde să plătești. No, numa zîc.

    • Corecta zicere!
      De aceea și durata de finalizare este atât de riguros stabilită!

  • CJ investeste 50 de milioane de euro pentru o clădire cu 4 niveluri, în timp ce Asociatia Dăruiește Viata construiește din donatii in București un imobil pe 9 niveluri care vor găzdui secțiile de oncologie pediatrică, hematologie (cu 5 camere sterile), radioterapie pediatrică, chirurgie, neurochirurgie, bloc operator (5 săli de operație) și ATI.
    Detalii: Clădirea are aprox. 12.000mp, 9 niveluri (subsol, parter, mezanin și 6 etaje), 187 de paturi.
    Investiție: aprox. 30 mil euro pentru construcție și dotare cu echipamente.

    https://www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.