Recomandări Social

S-au copt coacăzele negre și la Bistrița. Ce beneficii au pentru sănătate și cât costă kg

Mici, parfumate, acrișoare, și pline de vitamine, coacăzele negre s-au copt și în zona noastră. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tinereții, medicament natural, cu proprietăți multiple pentru organism. Le puteți cumpăra de la producători locali la prețul de 15 lei kilogramul. Detalii, AICI.

Conțin mare de vitamina C (de trei până la patru ori mai mare decât la portocale), de antioxidanţi (de două ori mai mare decât la afine), plus dublul cantităţii de potasiu din banane. Conțin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectină, acizi organici și uleiuri volatile.


Beneficiile oferite de aceste fructe sunt multiple:

  • întărirea sistemului imunitar, ţinând gripa, guturaiul şi bronşitele la distanţă.
  • ajută la creşterea acuităţii vizuale şi la corectarea anumitor probleme de vederea
  • ajută la prevenirea proceselor de îmbătrânire, neutralizând radicalii liberi (pot avea efecte pozitive şi în tratarea bolii Alzheimer).
  • ajută la creşterea oaselor şi dezvoltarea ligamentelor
  • stimulează formarea ţesuturilor.
  • se folosesc la tratarea artritei, a pietrelor la rinichi, a gutei, problemelor pulmonare
  • ameliorează oboseala.

În plus, un nou studiu arată că acestea sunt excelente pentru combaterea durerilor musculare, asociate cu efortul fizic. Deoarece au conținut redus în zaharuri, coacăzele pot fi consumate de diabetici.
În ceea ce privește uzul extern, coacăzele tratează abcese, dermatoze, eczeme, înțepături de insecte.

Coacăzele se recoltează de obicei în luna iulie. Primele care ajung la maturitate sunt coacăzele negre (cu circa 7-10 zile înaintea celor roşii şi albe). Coacăzele negre îşi intensifică culoarea după 2-3 zile de la recoltare, valorificând astfel beneficiile aduse.

Coacăzele proaspete pot fi congelate și consumate după câteva luni, însă coacăzele proaspete și bine coapte sunt mai bogate în antioxidanți decât cele uscate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS