Actualitate

SAJ Bistrița-Năsăud: Este extrem de binevenită ideea de a achiziționa ambulanțe cu tracțiune 4×4

”Veste îmbucurătoare în prag de sărbători: prin grija unui deputat în Parlamentul României s-a reușit identificarea unei posibilități de înlocuire a vechilor ambulanțe ACD care sunt utilizate în activitatea operativă din anul 2007 și care au reprezentat un foarte mare ajutor pentru cetățeni în valurile pandemiei de CoVid-19”, scrie pe Facebook Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

🇧🇪 Doamna Diana Morar, deputat de Bistrița-Năsăud în Parlamentul României, cunoscând situația de la dr. Ancuța Vitușinschi, medic primar MF – unul din medicii SAJ-BN care încadrează acesta autospeciale de foarte mulți ani, a formulat și depus un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2023 în vederea achiziționării pentru Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud a unui număr de 4 ambulanțe tip ACD.

🚑 Aceste ambulanțe vor fi marca Dacia Duster, cu tracțiune 4×4 care urmează să înlocuiască ambulanțele ACD, marca Fiat Punto, cu tracțiune 4×2 deținute în prezent și exploatate din anul 2007. Pentru acest demers a fost aprobată suma de 708.000 lei, urmând ca votul final să fie primit în ședința în plen a Parlamentului.

🚑 Activitatea de consultații de urgență la domiciliu este o activitate a serviciilor publice de ambulanță, implicând misiunile cod verde, adică acele cazuri în care pacienții au nevoie de consult și tratament acordat de un medic, dar nu este necesar transportul pacientului la unitate sanitară, acesta nefiind într-o situație medicală care să îi pună viața în pericol.

📚 Conform legislației în vigoare, aceste ambulanțe tip ACD (ACD = ambulanță consultații la domiciliu) sunt încadrate de un medic specialist/primar de Medicină de Familie și un ambulanțier. Sunt dotate standard, atât cu echipamente medicale, medicamente și materiale sanitare cu care să poată asigura un act medical de calitate, cât și cu echipamente cu care – dacă situația se complică, să se poată începe asigura suport vital avansat la un pacient în stop cardio-respirator, menținându-i corespunzător funcțiile vitale până la sosirea echipajelor medicale de urgență.

🏔️ Este extrem de binevenită ideea de a achiziționa ambulanțe ACD marca Dacia Duster cu tracțiune 4×4 deoarece aceste autospeciale au garda la sol înaltă, iar împreună cu tracțiunea 4×4 asigură acces facil și sigur în orice mediu, în orice anotimp. S-a avut în vedere faptul că aceste autosanitare vor fi menite a deservi nu numai cetățenii din mediul urban, ci și cei din mediul rural unde densitate populațională este relativ scăzută, cu gospodării inclusiv în afara localităților, unde accesul cetățenilor la servicii medicale este adesea dificilă, mai ales pentru populația vârstnică, cu patologii cronice acutizate.

❣️Pe această cale dorim să îi mulțumim doamnei deputat Diana Morar pentru atenția pe care a acordat-o unității noastre și pentru întregul sprijin”, a transmis SAJ Bistrița-Năsăud.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS