Actualitate

Sala Polivalentă din Bistrița, de la Ministerul Sportului la Consiliul Județean

Sala Polivalentă din Bistrița, aflată lângă parcul municipal, ar urma să treacă din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Sportului (prin Direcția Județeană de Sport) în domeniul public al județului Bistrița-Năsăud.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării către minister va fi aprobat de Consiliul Județean în ședința de joi.

Sala va fi preluată cu destinația de bază materială necesară desfășurării activităților sportive organizate de clubul Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, aflat în subordinea Consiliului Județean. ”Având în vedere starea tehnică actuală a imobilului, ce necesită lucrări de modernizare și reabilitare, asigurarea unor condiții la standarde de performanță pentru desfășurarea pregătirii sportivilor și organizarea de competiții va impune efectuarea unor investiții, pe care Consiliul Județeanle poate susține doar în situația deținerii imobilului în proprietate. După intabularea dreptului de proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud asupra acestuia, se va asigura constituirea unui drept de administrare în favoarea CS Gloria 2018”, se arată în proiectul de hotărâre.

Noua Sală Polivalentă care se construiește în Unirea va fi inaugurată în perioada 16-21 august cu meciul de retragere al Valentinei Ardean Elisei (16 august) și un turneu amical internațional organizat de Gloria 2018 (19-21 august).

5 comentarii

  • Nu era mai bine ca Sala Polivalenta de lângā parc să fie deschisă tuturor, adică sportului de masă?
    Gloria 2018 are sala noua din Unirea.
    Ce faceți domnule președinte al CJBN, Radu Moldovan , nu sunteți social-democrat ?
    Știți cum arată programul de utilizare al unei săli polivalente din străinătate?
    Luni:
    16:00-17:00 fotbal persoane cu handicap mintal de la Centrul de Îngrijire.
    1700-18:00 badminton +40 ani (amatori, mixt femei si bărbați)
    18:00-19:00 florbool (hochei in sala, cu adidași in picioare) amatori, mixt, toate vârstele , relaxare după muncă).
    19:00-20:00
    Marți:
    volei, tenis, gimnastica, atletism etc. pt AMATORI.

  • Congresele partidelor vor fi gratis aici pentru ca e spre binele tarii….ceilalti sa faca proiecte si sa umble dupa sponsorizari!

  • Motto:
    „Au făcut nu stiu de ce
    O „Polivalentă” nouă
    Si cu cea care mai e
    Stau degeaba două.”
    (Parodie după o epigramă)

    Pentru că pe Radu Moldovan nu-l duce capul, orasul Bistrita va avea 2 săli polivalente si nici o sală de spectacole cu acustică performantă pentru un oras resedintă de judet. Din moment ce ai o sală polivalentă într-o zonă ultracentrală din oras de ce să mai faci una la dracu-n praznic pe păsunea din Unirea când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Oricum chleltuielile de administrare si de functionare a unor astfel de săli nu sunt deloc mici si nu pot fi acoperite doar din pretul biletelor vândute la evenimentele sportive si culturale pe care urmează să le găzduiască. Asa se explică faptul că pentru acoperirea cheltuielilor de functionare Sala Polivalentă din Cluj-Napoca beneficiază de un contract de sponsorizare în valoare de 600.000 de euro făcut cu Banca Transilvania, în baza căruia a preluat si denumirea de „BT-Arena”.
    In prezent Sala Polivalentă „BT-arena” din Cluj-Napoca este cea mai mare din România, având capacitatea de a găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte și alte evenimente culturale. In plus, BT-arena are avantajul de a fi situată intr-o zonă centrală a Clujului, pe Aleea Stadionului, în imediata vecinătate a parcului mare „Simion Bărnuțiu”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.