Actualitate

Salarii mai mari pentru inspectorii şcolari şi alţi bugetari, aprobate de către deputaţi

Grilele de salarizare bugetară a inspectorilor școlari, înalților funcționari publici din Parlament, a unor funcții de conducere din administrația centrală și teritorială și a experților criminaliști vor fi curând modificate, potrivit unui proiect de act normativ care a fost adoptat deja în Parlament. Sunt creșteri salariale de câte 1.000 de lei, în cele mai multe cazuri, iar pentru cei din Parlament, salariile se vor modifica din chiar luna aprilie a acestui an.

Inspectorii școlari vor avea salarii mult mai mari până în 2022, deputații adoptând creșterea grilelor de salarizare pentru aceștia semnificativ față de ce prevede acum legea. Mai exact: un inspector școlar general va avea salariul până la 9.283 de lei, față de 8.072 de lei, cât e acum pentru gradul II; un inspector școlar general adjunct va avea salariul până la 8.678 de lei, față de 7.721 de lei; un inspector școlar/de specialitate va ajunge până la 7.871 de lei, la gradul II, față de 7.382 de lei.

Salarii mai mari în Parlament, în curând

Categoria înalților funcționari publici din aparatul de lucru al Parlamentului va primi salariile promise pentru anul 2022 încă din luna aprilie a anului acesta, au decis deputații.  Mai exact, vorbim de secretarul general, care va primi curând 17.560 de lei, de adjunctul său, care va primi 16.530 de lei, dar și de șefii de departamente și directorii generali, care vor primi 13.420 de lei, din aprilie 2018.

Administrația centrală și locală

În proiectul adoptat de deputați mai sunt și unele măriri salariale pentru funcționari de la nivelul administrației centrale și din teritoriu. De pildă, managerii publici vor avea, până în 2022, grile de salarizare mai generoase. Un manager public de grad superior va primi 8.750 de lei, nu 6.844 de lei, unul de grad principal va primi 8.000 de lei, nu 6.229 de lei, iar un manager de grad profesional asistent va avea 7.500 de lei, în loc de 5.966 de lei.

Au fost adoptate și creșteri în grilele de salarizare pentru 2022 ale funcțiilor de conducere din unitățile teritoriale ale administrației publice (directori generali, directori executivi, comisari generali, inspectori de stat șefi, șefi de secții, divizii și birouri). În mare, creșterile vor fi de câte 1.000 de lei pentru fiecare astfel de funcție.

Deputații au mai decis și acordarea unei majorări salariale de 15% personalului de specialitate din cadrul Curții de Conturi, pentru complexitatea muncii. Iar un inspector de concurență superior va avea un salariu de bază de 7.900 de lei, până în 2022, nu de 7.528 de lei.

Altă grilă de salarizare pentru experții criminaliști

Și grila de salarizare pentru 2022 la experții criminaliști se va modifica curând, deputații adoptând creșteri de aproximativ 1.000 de lei pentru experții criminaliști de gradul I, II, III și IV. Uitați inițial în Legea salarizării unitare, specialiștii criminaliști vor figura și ei în anexa cu salariile personalului din justiție, alături de grefieri și specialiști IT. În funcție de vechime, ei vor avea salarii de bază, până în 2022, între 4.000 și 5.400 de lei.

Proiectul de lege privind măririle salariale NU se aplică încă. Acesta mai are nevoie de aprobarea prin decret al șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

8 comentarii

  • Da, măriri de salarii in funcții publice si de control. Sa luam de exemplu inspectorii,In imensa lor majoritate numiți pe criterii politice sau având relații si funcții in partide. In marea lor majoritate- cu unele excepții de oameni profesioniști si corecți- sunt persoane puse sa birocratizeze si mai mult sistemul de învățământ nu sa-l îndrume si sa-l decongestioneze. Unii, mai mult, la comanda , devin persoane care doar controlează hârtiile profesorilor, neștiind sa îndrume si pentru ca nu mai predau direct la clasa de ani buni. Deci salarii mărite pentru ei! Altfel, ca o completare la cuvintele președintelui de sindicat: armata de cadre didactice libere sa lupte pentru drepturile lor s-a transformat intr-o armata politizată si birocratizata! Sindicatul nu are oare nicio vina aici? Într-un ton optimist, la mulți ani tuturor doamnelor educatoare, Invatatoare si profesoare din educație , multe cu aport de apostolat pentru elevii lor, distinse dăscălițe din poeziile lui Goga! Si care – multe dintre ele- nu ajung nici la jumătatea unui salariu de inspector!

  • Adică PSDragnea călărește justiția și inspectoratul școlar călărește profesorii. Ce? Ne-am mutat deja în Județul Călărași? Și eu care credeam că BN și-a dat definitivatul în Județul Teleorman.

  • Știați că învățământul finlandez nu are deloc inspectori școlari? Cred că și din acest motiv școala finlandeză este socotită ultima școală din lume.

    • In europa de 40 de ani nu sunt inspectorate scolare. Este descentralizare. Ce rol au aia acolo sa ne manance banii?. Parca nu stiti ca e mult mai eficient un invatamant fara inspectorate scolare.

    • Inspectoratul școlar este acea pasăre păguboasă care crede că lanul de grâu există numai pentru că ea fluieră.

  • Mulțumim pentru urări!O primăvară frumoasă! Dragostea pentru copii și pentru meserie e mai presus de bani.Nu as suporta nici macar o zi,sa stau într-un birou,sa învârt niste hârtii și mai ales, sa fiu sclavul vreunui partid.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.