Dată fiind starea avansată de degradare a unor săli de sport din cadrul reţelei de învăţământ din Bistriţa, Primăria a făcut demersuri pentru găsirea unor fonduri înafara bugetului local în vederea reabilitării acestora.
Astfel, încă de la lansarea Programului ”Consolidare şi reabilitare săli de sport existente, construite înainte de anul 2000”, program derulat prin Compania Naţională de Investiţii, municipalitatea a solicitat cuprinderea în program a sălilor de sport de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” şi din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 4.
Deoarece reabilitarea sălii de Sport a Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu” este cuprinsă în cadrul obiectivului de investiţii ”Edificare şi construire campus şcolar Colegiu Naţional ”Liviu Rebreanu”, se doreşte ca în locul ei să fie inclusă sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 5 din str. Garoafei nr. 8.
Pentru aceste imobile există elaborate expertiza tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, dar trebuie actualizate conform legislaţiei în vigoare la această dată, urmând ca după aceea să fie supuse aprobării Consiliului Local.
Prin iniţierea acestui proiect se urmăreşte transmiterea în folosinţă gratuită către Compania Naţională de Investiţii Bucureşti, pe durata executării lucrărilor de consolidare şi reabilitare, a următoarelor imobile, construcţie şi teren: sala de sport a Colegiului Naţional “Andrei Mureşanu”, B-dul Republicii nr. 26, regim de înălţime parter; sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 4, str. Florilor nr. 3-5, regim de înălţime parter + etaj; sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 5 ”Lucian Blaga”, Str. Garoafei nr. 8, regim de înălţime parter + etaj.
Cele trei săli de sport sunt proprietate publică a municipiului, având suprafeţe construite de 582,45 mp, 760 mp, respectiv 593,77 mp. După efectuarea recepţiei finale, conform prevederilor legale, obiectivele de investiţii se predau prin protocol cu titlu gratuit de către Compania Naţională de Investiţii către Consiliul Local Bistriţa.
Finanţarea lucrărilor pentru aceste obiectivele de investiţii se face de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice împreună cu CNI, prin sumele alocate de la bugetul de stat, iar lucrările privind extinderile, asigurarea utilităţilor, amenajarea terenului, proiectarea, după caz, care nu se pot finanţa în cadrul programului, se fac prin sumele alocate de la bugetul local. În cazul în care lucrările de construcţie pentru consolidarea şi reabilitarea sălilor de sport menţionate nu încep în termen de 12 luni de la data adoptării hotărârii, CL o va revoca.
Adaugă comentariu