Actualitate

Salvarea victimelor blocate în urma unui accident rutier, simulată pe pietonal (FOTO)

Zeci de bistriţeni s-au adunat pe pietonal să vadă cum sunt salvate victimele unui accident rutier. De la echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), oamenii au putut învăţa câteva lucruri extrem de utile în viaţa de zi cu zi. Demonstraţia a făcut parte din programul de sărbătorire a Zilei Pompierilor.

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, a atras atenţia că este foarte important ca victimele care rămân între fiarele contorsionate ale maşinii să nu fie mişcate dacă nu se află într-un pericol iminent.

„E foarte important ca victimele să fie mişcate cât mai puţin sau deloc pentru a nu le provoca leziuni mai mari decât ceea ce au în momentul respectiv. Dacă există risc de explozie sau alte riscuri trebuie scoasă victima, însă indicat ar fi ca, până la sosirea echipajelor de urgenţă, să fie lăsate acolo unde sunt. Accidente sunt pe toate drumurile. Unde circulă maşini sunt accidente. Important e, atunci când intervine un echipaj de prim-ajutor, oamenii să creeze spaţiu de desfăşurare în aşa fel încât colegii să poată interveni în cele mai bune condiţii, să se poată deplasa de la maşina accidentată la ambulanţă sau la maşina de descarcerare pentru a-şi putea lua tot ce au nevoie pentru o intervenţie rapidă şi eficientă”, a declarat inspectorul şef.

Dacă pe pietonal lumea a stat în spatele benzii puse de organizatori, în viaţa de zi cu zi, curioşii se înghesuie cu telefoane mobile să filmeze scena unui accident şi încurcă rău activitatea salvatorilor în momente în care fiecare secundă contează.

Simularea de vineri, de pe pietonal, face parte din programul Ziua Pompierilor care se celebrează pe 13 septembrie. În urmă cu 166 de ani, pe 13 septembrie 1848, trupele otomane invadau Bucureştiul. Pe Dealul Spirii, în calea lor, au stat peste 150 de pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu. Deşi raportul de forţe a fost în defavoarea militarilor români, lupta şi sacrificiul lor au făcut ca ziua de 13 septembrie să devină Ziua Pompierilor.

Sâmbătă 13 septembrie, de la ora 10.00, se vor desfăşura manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România, tot pe pietonalul Liviu Rebreanu: ceremonial militar-religios şi defilarea tehnicii de intervenţie şi a cadrelor unităţii.

De asemenea, în localităţile Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi şi Prundu Bârgăului, între orele 10.00 – 12.00, tehnica de intervenţie se va afla în următoarele locaţii: parcarea din faţa Judecătoriei Năsăud, parcarea din faţa Primăriei Sîngeorz-Băi, parcarea din faţa Bisericii Ortodoxe ”Sf. Andrei” Beclean, în faţa Căminului Cultural Prundu Bârgăului.

Timp Online adresază tuturor pompierilor un sincer şi călduros La mulţi ani! cu ocazia acestei frumoase aniversări.

accident simulat 3 accident simulat 2 accident simulat 1 accident simulat 5 accident simulat 6 accident simulat 7 accident simulat 8 accident simulat 9

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.