Let’s Do It, România! organizează Ziua de Curățenie Națională pe 18 septembrie. Hai și tu alături de cei peste 1.9 milioane de voluntari să facem curățenie în toată țara într-o singură zi.
Let’s Do It, România! se pregătește de cea de-a 8a zi de Curățenie Națională, eveniment care anul acesta va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură.
Tot pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.
Toți cei care locuiesc în județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, București/Ilfov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și vor să contribuie la o țară mai curată, se pot înscrie aici https://membership.letsdoitromania.ro/. De asemenea, contactele echipelor județene pot fi accesate pe https://letsdoitromania.ro/proiecte/ziua-de-curatenie-nationala/
Let’s Do It, România! are ca partener principal, ca în fiecare an, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
”Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor susține aceste inițiative precum Let’s Do It, România! care vin în sprijinul protejării mediului înconjurător și a respectării acestuia. Demersurile de acest fel sunt un pas către o natură mai curată și contribuie la dezvoltarea conștiinței civice a fiecăruia dintre noi. Însă aceste acțiuni trebuie susținute de pachete legislative complexe, care să aducă în prim-plan necesitatea colectării separate și a reciclării. În acest sens, guvernul a adoptat recent, la propunerea MMAP, OUG privind regimul deșeurilor, care reglementează mult mai clar activitățile de colectare separată a deșeurilor și tranziția la economia circulară. Totodată, acest act normativ subliniază importanța colectării separate a deșeurilor reciclabile pe cel puțin patru fracții, plus fracția pentru deșeurile biodegradabile.”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Medului, Apelor și Pădurilor.
Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoare în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei COVID-19, echipa Let’s Do It, Romania! a discutat cu Ministerul Sănătății, astfel că voluntarii și organizatorii Zilei de Curățenie Națională trebuie să țină cont de măsurile de protecție impuse în zona de acțiune. Mai multe informații pe www.letsdoitromania.ro
În continuare, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze deșeurile pe care le întâlnesc în natură în aplicația TrashOut.
Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.
Asociația RURALIS, echipa de coordonare Let’s Do It, Romania! pentru județul Bistrița-Năsăud, pune la dispoziția voluntarilor pentru colectarea deșeurilor, saci din material biodegradabil și mănuși de protecție.
Pentru informații suplimentare și livrare materiale, contactați: 0722 494865, cristian.tetcu@gmail.com
Cristian ȚETCU – coordonator județean”
Adaugă comentariu