Reabilitarea clădirii principale a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița s-a realizat în proporție de 80%, cel mai probabil urmând să fie dată în folosință în primăvara anului viitor, potrivit inspectorului școlar general Cristian Nicula.
Conform unui document prezentat în ședința Colegiului prefectural, la corpul A de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” s-a finalizat până acum 80% din lucrare, iar constructorul avansează ca termen de încheiere a lucrărilor luna martie a anului 2024.
”La CNLR, e clar că anul acesta nu se va da în folosință (corpul A -n.r.), doar în 2024. Au fost niște lucrări neprevăzute, cu infiltrații în subsol. E mai complicată reabilitarea unei clădiri mai vechi, dar stadiul lucrărilor este unul destul de avansat”, a explicat inspectorul general Cristian Nicula.
În schimb, vor începe noul an școlar în clădiri reabilitate elevii Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița și cei de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița.
”Avem unele emoții pentru Școala Gimnazială nr.1 , dar și acolo lucrările sunt destul de avansate. Am discutat cu inginerii firmei care se ocupă de reabilitare. Mi-au arătat și un grafic de lucrări potrivit căruia vor reuși să finalizeze pentru începerea anului școlar tot ce trebuie reabilitat”, a precizat inspectorul general.
Și la Beclean Școala Gimnazială ”Grigore Silași” este pe ultima sută de metri cu reabilitarea, dar anul școlar nu va începe în clădirea nouă, elevii fiind mutați în alte spații care aparțin tot de școala gimnazială.
”Nu avem sincope grave ca anul trecut când, la Silivașu de Câmpie, am reușit să intrăm destul de târziu cu copiii în școală. Mă bucură faptul că sunt proiecte în derulare și altele care se pregătesc. La Năsăud, zilele acestea Primăria pregătește un proiect pentru reabilitarea liceului”, a spus Nicula.
În județ sunt 18 școli, grădinițe și creșe în proces de reabilitare sau construcție.
O generație întreagă de elevi de la Liviu a fost nedreptățită să facă liceul în spați inpropri și cu toate acestea clădirea liceului tot nu este gata !
Undeva cândva va arăta bine și strănepoți actualilor elevi se vor bucura să facă ore în această școală, poate chiar și vor prinde parcarea de pe insula din fața liceului de pe Republicii !
Jenant
Nu este nici-o problemă că o parte din ei vor face ore lângă crâșmele din centru vechi !
Vor putea încerca și iarbă și alte ” atracți „.
Parcă este o lege în care se precizează că este interzis să se facă ore la o distanță câțiva zeci de metri de locuri unde se consumă alcol şi de păcănele. Oare primarul fost deputat şi care am înțeles că ar avea şi studi juridice nu cunoaşte legile ?
@vasi …… Doar atât ai de spus ? Nu ai de spus ceva comentari pertinente sau măcar ceva felicitări ?
Apropo vezi cum ai scris şi în cel limbă.
Parcarea supraetajată supraterană Eminescu va rezolva locurile de parcare necesare pentru licee, pentru policlincă etc asta cu condiția ca ăştia să şi fie în stare să o construiască .
Peste 5 ani, va rog frumos sa terminati liceul de zugravit si sa mi face ti atunci si … parastasul !
..aceeasi marie cu alta …palalimba!
Nu a apărut încă Bălan, aşa că spun eu în locul lui : Felicitări primarului Turc şi administrație ….. 🤣
Dacă constructorul preocupat de Liviu se obosea „măcar” să vizite arhiva orașului și să analizeze planurile vechi ale clădirii poate n-ar fi avut așa mari probleme/surprize…