Până în data de 20 noiembrie, bistrițenii pot vota proiectele validate în cadrul procesului de bugetare participativă, anunță municipalitatea.
Votul are loc online, pe platforma https://participativ.e-bistrita.ro/, fiecare persoană înregistrată pe platformă având posibilitatea de a vota patru proiecte (nu este obligatorie folosirea tuturor voturilor).
Pentru acordarea votului, este necesară crearea unui cont, conform tutorialului disponibil la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=PiT6xIIm-zU.
Fiecare participant a putut să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei. Selecția proiectelor se realizează în ordinea descrescătoare a numărului de voturi, în limita bugetului alocat apelului de proiecte în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul următor desfășurării procedurii de bugetare participativă.
Proiectele admise și care pot fi votate sunt:
- Rețea smart de parcări securizate pentru biciclete, accesibile printr-o aplicație
- Semnalizarea monumentelor istorice din Bistrița
- Infoacces (sistem pentru interpretarea limbajului semnelor în relația persoanei cu deficiențe de auz și funcționarul de la ghișeu)
- Acces pentru toți (sistem tip scară tractabilă pentru scaun cu rotile în clădire publică)
- Salvăm 24 de porți din centrul istoric
- Barieră anti-deșeuri pe râul Bistrița
- Parcări pentru biciclete
@Jan Voteaza pe site-ul mentionat in articol, altfel nimeni nu va face asta pentru tine
Pentru mine, ca locatar la bloc, parcările securizate pentru biciclete sunt o necesitate pentru ca nu am unde sa îmi pun bicicleta în scara blocului. Soluția amplasării unor astfel de parcări în zonele rezidențiale, lângă blocuri, dar și în zona centrală, mi se pare o urgență, mai ales acum când orașul e răscolit și se cheltuie milioane de euro cu pretenția că se dorește favorizarea transportului pe bicicleta. Altfel, toată povestea cu pistele e o glumă. Imaginați-vă o familie de patru persoane care locuiește la bloc.
Cum ar putea sa depoziteze bicicletele? Hai să zicem că e un bloc mic cu o singură scară, cu 20 de apartamente pe scară în care jumătate sunt persoane active și jumătate din jumătate ar dori să folosească bicicleta pentru deplasările zilnice. Tot ajungi la 15-20 de biciclete. Unde să le pună? A văzut cineva în orașul ăsta un bloc care să aibă posibilitatea de lăsa, în scară, cât de cât în siguranța 15 biciclete? Un singur loc de parcare de mașini alocat parcărilor de biciclete ar rezolva, eficient și civilizat, problema, depozitării bicicletelor pentru o scară de bloc și indirect a transportului urban pentru o mulțime de oameni decongestionând străzile și parcările.
Adu-ti un aport la bugetul local (impozit pe bicicleta) si posibil sa ai parcare pentru bicicleta in urmatorii ani asta desigur si cu o taxa anuala.