Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a organizat festivitatea de acordare a distincțiilor pentru șapte noi cetățeni de onoare al județului, în urma hotărârii CJ din 28 noiembrie.
”Este cel mai important eveniment organizat de Consiliul Județean la final de an, o gală în care încercăm simbolic să recompensăm eforturile de peste an ale unor oameni care au dus, în țară sau peste mări și țări, imaginea județului Bistrița-Năsăud. Această zi este despre cei care prin muncă, tenacitate, perseverență au reușit să realizeze lucruri extraordinare, la care mulți nu îndrăznim să visăm, și care pot fi modele pentru noi toți, dar în mod special pentru tineri. Falimentul pe care statul român l-a dovedit în sistemul de educație ne-a adus în situația în care foarte ușor suntem carne de tun și foarte ușor putem deveni manipulați, iar viitorul țării să fie în pericol. Ce s-a întâmplat în toamnă sper să fie un semnal de alarmă și să fie luat în serios de către toți decidenții”, a spus președintele CJ Radu Moldovan, care a menționat că județul Bistrița-Năsăud a reușit să atragă în ultimii opt-nouă ani peste 2,5 miliarde de euro în investiții publice.
Cetățenii de onoare nr. 61-67 din istoria județului Bistrița-Năsăud care au primit titluri în cadrul ceremoniei sunt:
Liviu Petrina, unul dintre puținii specialiști în limba și civilizația japoneză, pe care le-a studiat la Tokyo, rector-fondator al Universității Creștine din Năsăud, fondator al Partidului Național Țărănesc, ”în semn de profundă apreciere și recunoștință pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul culturii, politicii și educației, prin care a ridicat prestigiul județului Bistrița-Năsăud, atât pe plan național, cât și internațional”.
Elena Kuji Buteică, antreprenor, ”în semn de recunoaștere pentru un parcurs educațional de excepție, realizat la universități internaționale de prestigiu (Universitatea Sorbona din Paris – Franța, Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia din Modena – Italia și Universitatea Internațională din Monaco), precum și pentru contribuția remarcabilă la promovarea imaginii județului Bistriţa-Năsăud pe plan național și internațional”.
Ioan Marian Cristurean, general de brigadă, comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită ”Getica”, fost comandant al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, ”ca semn de profundă recunoștință și apreciere pentru contribuțiile sale excepționale în slujba României, devenind un exemplu de onoare și demnitate și reprezentând cu mândrie România și județul Bistrița-Năsăud atât pe plan național, cât și internațional, contribuind astfel la promovarea imaginii și prestigiului țării și al comunității noastre”.
Paraschiva Borș, multiplă campioană la atletism, profesor de educație fizică și sport, ”în semn de profundă apreciere și gratitudine pentru o carieră excepțională dedicată sportului și pentru angajamentul de a modela generații de tineri prin educație și exemplu personal, precum și pentru contribuția deosebită adusă la creșterea prestigiului județului Bistrița-Năsăud pe plan național și internațional”.
Francisc Vasile Kontra, director comercial al companiei RCB Electro 97, ”în semn de apreciere și recunoștință pentru meritele remarcabile și contribuția excepțională aduse dezvoltării antreprenoriatului românesc prin crearea și consolidarea unei afaceri de succes care promovează valorile economice și sociale ale județului, precum și pentru implicarea semnificativă în viața comunității locale, devenind un model de inspirație pentru generațiile viitoare”.
Călin Daniel Onița, director general al companiei RCB Electro 97, ”în semn de apreciere și recunoștință pentru meritele remarcabile și contribuția excepțională aduse dezvoltării antreprenoriatului românesc prin crearea și consolidarea unei afaceri de succes care promovează valorile economice și sociale ale județului, precum și pentru implicarea semnificativă în viața comunității locale, devenind un model de inspirație pentru generațiile viitoare”.
Ioan Pagu, fondator a numeroase coruri mixte și orchestre, printre care Amiuna, ”în semn de profundă apreciere și recunoștință pentru contribuția remarcabilă la consolidarea și promovarea valorilor creștine la nivelul județului Bistrița-Năsăud și nu numai, devenind o sursă de inspirație și un reper valoros pentru generațiile actuale și viitoare, contribuind semnificativ la consolidarea identității creștine pe plan local, național și internațional”.
La finalul festivității s-au acordat și o serie de diplome de excelență pentru cei care au performat în diferite domenii.
SUMA PÂINILOR ȘI A CIRCULUI ESTE CONSTANTĂ, DAR PÂINEA ESTE TOT MAI PUȚINĂ (ȘI MAI SCUMPĂ) !