Actualitate

Sărata rămâne cenuşăreasa Bistriţei. Nici anul acesta nu se va turna asfalt pe uliţele satului

Locuitorii din Sărata, care aparţine administrativ de Bistriţa, vor umbla şi anul acesta pe străzi neasfaltate. Localitatea nu este racordată la gaz şi municipalitatea refuză să toarne asfalt pe uliţe până nu e rezolvată şi această problemă. Se întrevăd însă şanse pentru o capelă mortuară şi un cămin nou.

Cu toate că Sărata este o zonă cu potenţial turistic graţie sării din zonă, râului care trece prin preajmă, dar şi Castelului Lazar Imre din secolul al-XIX-lea care îmbină stilurile romanic, gotic şi renascentist, localitatea reprezintă un fel de Cenuşăreasă a Bistriţei, oraş de care aparţine din punct de vedere administrativ.

La ultima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa, delegatul sătesc din Sărata, Ioan Uţa, a cerut municipalităţii să înceapă măcar anul acesta asfaltarea străzilor din localitate. „Să începem măcar cu cea mai scurtă stradă. Trebuie să rezolvăm problema aceasta. Apoi, mai vrem să se renoveze şi aşa-zisul Cămin cultural de lângă şcoală fiindcă e într-o stare destul de degradată”, a spus Uţa.

Primarul Ovidiu Creţu i-a răspuns însă că la Sărata prioritară este introducerea gazului: „Nu cred că ar trebui să facem asfaltarea unor străzi laterale pentru ca după aceea, cei care vin să introducă gazul să le spargă. Eu sper ca în anul 2015 să fie introdusă reţeaua de gaz în localitatea Sărata”.

Referitor la renovarea căminului, edilul a spus că anul acesta Primăria Bistriţa va demara proiectarea lucrării, dar sunt puţine şanse să se înceapă şi execuţia. „Dacă apucăm, începem şi lucrările. După cum sunt procedurile este destul de greu. Poate după rectificarea din toamnă putem începe şi lucrările. Intenţionăm oricum să modernizăm căminul cultural, să-l facem corespunzător, la standardele celui din Sigmir. De asemenea, vom începe să lucrăm şi la capela mortuară. Trebuie să discutăm mai întâi cu Parohia Reformată pentru că nu are rost să le lăsăm lor terenul nostru de lângă biserică şi să cumpărăm pe de altă parte teren”, a spus primarul”, a spus primarul.

3 comentarii

  • Mare pacat ca in Sarata averm aur negru ,prin namolul depre care se spune ca este la fel de bun ca cel de la Techerghiol,iar noi nu facem nimic pentru folosirea lui si lasam oameenii sa bage banii lin lesia din Figa si sa mai vina si cu boli de piele1Mare Pacat!!

    • Cel mai mare pacat este ca avem cei mai buni si vrednici conducatori !!!
      Ma intreb cind o sa se sesizeze cineva ca acolo trebuia facuta si o pirtie de schi, nu de alta dar DNA-ul lucreaza.

  • Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista, spune un vechi proverb. Orasele care au fost inzestrate de natura cu factori naturali de cura balneara au reusit sa-si amenajeze in apropiere statiuni locale de odihna, relaxare si tratament, cu fonduri europene. Un exemplu din multe altele este cazul orasului Beclean care datorita unui primar cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Bistriţa care dispune în apropiere de locaţii cu izvoare sărate (Saratel, Sărata şi Slătiniţa) nu a reuşit să valorifice aceste facilităţi prin amenajarea unor staţiuni balneare locale. Ba mai mult despre namolul din zona Sarata-Saratel se spune ca are proprietati terapeutice similare celui de la Techirghiol. Si cu toate astea nu se intreprinde nimic, din cauza ca un primar mediocru, lipsit de orizont a ramas incremenit in tampenia numita pompos Wonderland, un proiect fara perspectiva situat pe pasunea din Unirea pentru care nici un investitor nu se incumeta sa dezvolte aici o afacere.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.