Social

Sărbătoarea Narciselor din Munții Rodnei: Drumeții, folk, foc de tabără, folclor, Star Party

Prima ediție a Sărbătorii Narciselor din Munții Rodnei are loc în 20-21 mai. Fiind o sărbătoare dedicată celor ce iubesc natura, drumețiile, mâncarea tradiționala și muzica bună, o singură zi ar fi fost prea puțin, astfel că vor fi două zile de sărbătoare, cu drumeții și programe artistice pentru toate gusturile.

Sâmbătă 20 mai:

ora 9.00 – plecare în grupuri organizate, de la Cabana Valea Secii spre Poiana cu Narcise de pe Saca
ora 13.00 – toți cei care coboară din Poiană sunt așteptați la Cabana Valea Secii cu surprize la ceaun, preparate de Big Boletus!
ora 17.00 – Program de muzică ușoară, la Km 4, între Rodna și Valea Vinului. Invitați: Florin Săsărman, Vali Șerban și Alexandru Filip, Gheorghe Ani, Magda Pușkaș, Daniel Făt, Discotecă cu Mugurel și Bogdan de la X Factor. Focul de tabără va lumina seara!

Duminică 21 mai:

ora 9.00 – urcare cu însoțitori, de la Cabana Valea Secii  spre Poiana cu Narcise de pe Saca
ora 13.00 – Big Boletus este la datorie, și îi așteaptă pe cei care se întorc de la narcise cu câte o porție de mâncărică făcută la ceaun!
ora 16.00 – Program folcloric, tot la Km 4. Invitați: trupa de Teatru Nescris Dor Someșan din Rodna, Ansamblul Folcloric Cetate Rodna, Lenuța Filipoi, Elena Hazbeiu, Alexandra Buburuzan, Grupul Iza, Grigore Leșe

Sărbătoarea se va încheia în jurul focului de tabară.

Pentru cei pasionați de astronomie, sâmbătă seara va fi un Star Party, cu ajutorul celor de Astroclubul Quasar Bistrița.

Poiana cu narcise (Narcissus stellaris), situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, este declarată rezervaţie prin Legea nr. 5/2000, având o suprafaţă de 5 ha. În perioada de înflorire, lunile mai – iunie, poiana oferă o imagine inedită. Încet-încet întreaga pajişte de aici devine albă, ca şi cum ar fi căzut pe neaşteptate o zăpadă târzie peste muntele pregătit de primăvară. Covorul alb de narcise este întrerupt ici şi colo de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.