Recomandări Social

”Sărbătoarea Sf. Gheorghe, Sărbătoarea Sângeorzenilor”

Primăria orașului Sângeorz-Băi organizează luni 29 aprilie, în a doua zi de Paști, ”Sărbătoarea Sf. Mare Mc. Gheorghe, Sărbătoarea Sângeorzenilor”.

Programat inițial în parcul stațiunii, evenimentul are loc la Centrul Cultural ”Iustin Sohorca”, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Participanții la sărbătoare vor fi așteptați cu tradiționalele sărmăluțe.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, unul dintre cei mai veneraţi sfinţi din calendarul creştin ortodox, este sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie. Anul acesta, cei aproape un milion de români care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe nu și-au mai serbat onomastica în ziua de 23 aprilie. Printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Marele Mucenic va fi sărbătorit în a doua zi de Paşti, luni 29 aprilie. Motivul acestei schimbări este acela că anul acesta data de 23 aprilie a coincis cu Sfânta şi Marea Marţi din Săptămâna Pătimirilor, iar sărbătorirea unui hram sau a unei zile onomastice presupune bucurie care nu se integrează cu perioada de pregătire pentru Învierea Domnului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS