Actualitate Recomandări

Un Paşte mai liniştit. Ce sancţiuni au dat poliţiştii şi jandarmii

Peste 522 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale şi alte structuri au fost alături de cetăţeni. Aceştia au acţionat, cu precădere, în zona lăcaşurilor de cult, unde a participat un public numeros şi s-a înregistrat un aflux semnificativ de persoane.

În urma acţiunilor întreprinse între 29 aprilie şi 2 mai, poliţiştii au aplicat 440 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 74.125 de lei, dintre care 323 de sancţiuni, în valoare de 49.340 de lei au fost aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, fiind sancţionaţi 123 de conducători auto care au depăşit viteza legală şi alţi 2 care au condus sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute 13 permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate 99 abateri de la normele privind ordinea şi liniştea publică, în valoare de 15.300 de lei, iar pentru încălcarea altor acte normative au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.485.

Sărbătorile pascale din acest au fost cele mai sigure din ultimii 5 ani, fiind înregistrat cel mai mic număr de evenimente. Acest obiectiv a fost atins ca urmare a măsurilor organizatorice dispuse, a mobilizării în stradă a unui dispozitiv important de ordine publică, dar şi cu sprijinul cetăţenilor care au ţinut cont de recomandările preventive promovate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud”, informează IPJ.

130 de jandarmi s-au aflat în mijlocul cetăţenilor pe timpul sărbătorilor pascale şi a mini vacanţei de 1 Mai. „Scopul a fost de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. Acest obiectiv a fost atins şi datorită cetăţenilor care au ţinut cont de recomandările preventive ale jandarmilor, pentru perioada sărbătorilor”, informează Jandarmeria bistriţeană.

Cu toate acestea, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 lei, din care 6 avertismente scrise. „Principalele fapte antisociale sancţionate de jandarmi au fost: provocarea unor scandaluri, lipsa supravegherii minorilor, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, refuzul legitimării în faţa agentului constatator şi atragerea de persoane de sex opus cu scopul obţinerii de foloase materiale. De asemenea, la Beclean a fost sancţionată alertarea forţelor de ordine fără motiv bine întemeiat, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare dar şi tulburarea ordinii publice, iar la Sîngeorz-Băi jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui scandal”, a precizat IJJ.

În acest an, perioada sărbătorilor pascale a fost una relativ liniștită față de anii anteriori, în ceea ce privește activitatea operativă și evenimentele speciale, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

SAJ a asigurat activitate cu un număr mediu de 10,5 echipaje tip B2 (cu asistent medical)/tură de 12 ore/județ şi 1 echipaj consultații la domiciliu (cu medic)/24 ore/județ.

Dispeceratul Medical Județean Integrat ISU-SAJ a înregistrat un număr de 237 solicitări, din care: 228 (96.20%) urgențe medico-chirurgicale, 9 (3,80%) consultații la domiciliu.

Media intervențiilor, pe cele 5 ture de 12 ore ale perioadei sărbătorilor, a fost de 45,60 solicitări/12 ore, vârful activității înregistrându-se în tura de zi din 2 mai (intervalul orar 07-19), când au fost înregistrate şi deservite un număr de 64 solicitări/12 ore.

Din volumul total al solicitărilor de urgență (228 solicitări), un număr de 161 (70,61%) au fost deservite de echipajele de urgenţă din cadrul SAJ, 67 (29,39%) fiind alocate echipajelor SMURD. Din fericire, în aceste zile nu au fost înregistrate incidente deosebite (accidente rutiere, agresiuni, etc.), cazuistica fiind constituită din afecțiuni comune acute sau acutizări ale unor afecțiuni cronice.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.