Motociclistul Iosif Ureche se pregăteşte să încheie un an de excepţie în care a câştigat Campionatul Naţional de motociclism viteză pe circuit Romanian Superbike Championship. Nu a fost deloc uşor din cauza numeroaselor obstacole de ordin financiar, dar toate au fost trecute cu bine aşa că acum Bistriţa se poate mândri că are încă un nume cu care se poate mândri.
„Nu mă aşteptam la aceste rezultate. Nici în visele mele cele mai frumoase nu m-am gândit că voi ajunge campion. Anul acesta am debutat şi nu am îndrăznit să visez atât de departe fiindcă ştiu că sunt alţi piloţi cu mai multă experienţă. La fiecare start, emoţiile au fost tot mai mari. Cea mai grea a fost etapa de la Brno, Cehia, în care mi s-a terminat benzina şi a trebuit să împing motocicleta încă 200 de metri. A fost prima etapă în care am câştigat locul întâi fiindcă decalajul între mine şi următorul clasat era mare. A fost o cursă pe ploaie, vizibilitate redusă, dar am finalizat bine. Nu ştiu ce viteză am avut la final, poate trei kilometri la oră (râde). Toată viaţa îmi voi aminti că am câştigat locul întâi. Anul viitor voi participa tot în Campionatul Romanian Superbike, dar voi concura la clasa regina, iar primul pas pe care trebuie să-l fac este să-mi iau o motocicletă nouă. Regina este cea mai puternică clasă din România la care participă şi piloţi străini, Israel, Ungaria, din mai multe ţări. E o clasă de un nivel mai înalt. Tocmai de aceea, am nevoie de o motocicletă care costă cam 15.000 de euro, dar care mai are nevoie de îmbunătăţiri de încă câteva mii de euro ca să pot face performanţă. Ideea mea este să mă clasez între primii cinci din top, acesta ar fi obiectivul”, a declarat Iosif Ureche.
Tânărul e conştient că îi va fi greu să atragă sponsori tocmai pentru că România nu are niciun circuit, iar oamenii nu pot vedea nicăieri pe viu, la noi, concursuri de motociclism viteză ca să înceapă să le placă şi să dorească să investească în el. Tocmai de aceea, susţinerea pe care i-a oferit-o WebFarm Avicenna pe tot parcursul anului acesta l-a determinat pe Iosif Ureche să fie recunoscător Oanei şi lui Dan Cristea. „Mulţumesc Avicenna pentru tot sprijinul. A contat foarte mult”, a spus pilotul.
Ca să le ofere oaspeţilor săi şi „clipe de linişte”, Oana Cristea l-a invitat şi pe artistul plastic Ioan Krestel, un sculptor în lemn care face cu adevărat minuni.
„M-am născut la Prundu Bârgăului şi acum trăiesc la Bistriţa. Eu lucrez numai în lemn fiindcă eu cred în ideea de specialist, iar rolul specialistului este acela de a şti cât mai multe despre cât mai puţin. Eu fac gravură în lemn, sculptură în lemn, lucrez cu rădăcini. Mi-a plăcut întotdeauna să sculptez, dar nu am avut scule, materiale. Am început cu pictură în ulei, am făcut reproduceri, am vândut, am câştigat din ele, dar am avut mai mare înclinaţie spre sculptură pentru că lemnul e viu, are personalitate. Trăiesc o jumătate de an la Colibiţa, acolo avem o casă de vacanţă, şi-mi pot alege ce lemn doresc, dar nu are importanţă. Orice lemn e bun, mai ales la rădăcini. La portret folosesc paltinul fiindcă e un lemn de nuanţă deschisă, dar, în rest, nu contează esenţa lemnului. Sunt un om discret, nu-mi place publicitatea. Când faci câte o expoziţie trebuie să chemi oamenii care poate nu au chef să vină, nu au timp. Lumea poate veni la mine acasă să-mi vadă lucrările, la atelier, nu e nevoie de niciun vernisaj. Cei care mă vizitează la Colibiţa iau contact cu arta pe care o fac eu. Nu fac artă din disperare. Dacă cineva mă întreabă, le arăt, le explic, altfel, nu. Niciodată nu am să trag pe cineva de mânecă să-i arăt ce fac eu. Mă bucur de viaţa pe care o trăiesc, e una duală. Vara cunosc foarte mulţi oameni la Colibiţa, iar iarna mă izolez în atelier şi lucrez. Am acceptat provocarea să vin aici, la Avicenna – e prima oară când o fac – din dorinţa de a cunoaşte alţi oameni, cu alte preocupări decâr arta. Cred foarte tare în destin. Ce mi-am dorit în viaţă să se întâmple s-a întâmplat şi văd în sculptură o bucurie rezervată. Mă sperie gândul bătrâneţii, iar salvarea mea la bătrâneţe e sculptura. Las lucrurile să se întâmmple de la sine, nu forţez nota”, a spus Ioan Krestel.
Oaspeţii WebFarm Avicenna au putut sta de vorbă cu cei doi campioni, ai vitezei şi ai artei, şi au aflat de la ei cât de greu de drumul spre succes şi de câtă muncă e nevoie ca să te menţii printre cei mai buni.
Comentarii recente