Florin Marius Oprea a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de denunţare calomnioasă şi fals în înscrisuri sub semnatură privată. În perioada 2012-ianuarie 2013, în mai multe rânduri, prin persoane neidentificate din mediul penitenciar, el a sesizat prin denunţuri, pe lucrătorii de poliţie în legatură cu învinuiri mincinoase aduse concubinei sale de comitere de fapte penale, de pruncucidere şi furt calificat şi totodată a întocmit un denunţ fals, în numele altor persoane care în realitate nu l-au întocmit. El e arestat în altă cauză.
Iacob Pop şi Silviu Marian Pop – arestaţi – au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi dare de mită. În 2013, urmarea plăţii unor sume de bani sau predării de produse alimentare unor agenţi de pază, au sustras din vagoanele CFR garate în Staţia CFR Năsăud, combustibil, pe care ulterior l-au revalorificat, cauzand o pagubă de peste 12.000 lei.
Ana Hrişca, Lăcrimioara Buduşan, Carmen Sucilă, Mihaela Rozica, Sabina Păvălean şi Ana Maria vor ajunge în faţa judecătorilor pentru comiterea unei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave. În calitate de gestionare, angajate cu contract de muncă a o societate comercială, în cursul anului 2008 şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în mod defectuos cauzând o pagubă de peste 200.000 lei.
Ştefan Buhai este trimis în judecată pentru tentativă la evaziunea fiscală în calitate de administrator la o societate comercială. El a încercat, pe baza unor facturi fiscale fictive, să obţină rambursarea nelegală de TVA în valoare de peste 328.000 de lei de la bugetul de stat.
Paraschiva Ardelean este trimisă în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de contrabandă cu ţigări. În 26.05.2012, în timp ce se afla într-un autroturism pe raza localităţii Salva, s-au găsit asupra ei un număr de 1010 pachete de ţigări de provenienţă Ucraina fără a fi marcate.
Procurorii au aplicat amenda administrativă urmare neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni în 85 cauze, faţă de 95 învinuiţi/făptuitori.
În luna decembrie a anului 2013, ei au solicitat instanţelor de judecată autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în două cauze, care au fost admise, şi autorizarea unor interceptări ori înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări în două cauze care au fost admise, se arată într-un comunicat semnat de prim procurorul-adjunct Angela Sîngeorzan.
Adaugă comentariu