Actualitate

Șase promisiuni pentru transportatori. Ce ar trebui să se rezolve într-o lună

După mai multe zile de proteste ale transportatorilor din întreaga țară, în urma unei întâlniri între reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai firmelor de transport, s-au stabilit și semnat șase puncte care, din perspectiva ministerului, pot fi implementate în termen de 30 de zile.

1. Stabilirea unor culoare dedicate la frontiere şi în Portul Constanţa care să permită doar tranzitarea autocamioanelor din statele membre ale Uniunii Europene (cele din afara UE vor trece pe un flux separat).

2. Reglementarea aplicării amenzii pentru lipsa rovinietei, în cazul în care timpii petrecuţi în aşteptare pentru trecerea frontierei depăşesc valabilitatea rovinietei pentru ziua respectivă.

3. Stabilirea unor limite, în conformitate cu legislaţia europeană şi din alte state membre ale UE, privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor la maximum 5%.

4. Stabilirea unor limite, în perioada campaniilor agricole, pentru autocamioanele care transportă cereale colectate din câmp către zonele de depozitare (distanţele se menţin în limita de 70 km, conform legii, iar tonajele pot fi depăşite cu maximum 10%- raportat la tonajele legal premise).

5. Obligativitatea expeditorilor de a prezenta la licenţiere o asigurare de risc financiar sau orice altă formă de garanţie bancară, în limita căreia se poate încheia tranzacţia.

6. Identificarea unei soluţii privind sancţionarea doar a furnizorului şi a destinatarului în cazul depăşirii încărcării camioanelor.

Protestele însă vor continua. După întâlnirea avută cu conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), transportatorii au transmis că nu s-a putut ajunge la niciun numitor comun. Protestatarii au avut negocieri şi la Ministerul Agriculturii, urmând discuţii la Ministerul Finanţelor.

Săptămâna trecută au avut loc proteste ale transportatorilor, inclusiv la Bistrița, unde coloane de TIR-uri au blocat centura orașului.

Unele dintre nemulțumirile protestatarilor: creșterea necontrolată a tarifelor la RCA, proasta gestiune a ASF a sistemului de asigurări RCA, timpii extrem de lungi de așteptare în frontiere, care aduc zilnic pierderi de câteva sute de euro pentru fiecare camion transportatorilor români – și care nu sunt influențați doar de neaderarea la Schengen, ci și de controlul greoi al autorităților române în frontiere și mai ales al CNAIR – nereguli privind acuratețea cântăririlor din frontiere, scumpirea vinietei din următorii ani și valoarea mare a accizei la motorină, care nu se poate recupera, ca în alte țări.

4 comentarii

  • Pe baietii si fetitele care le canta pe la nunti si botezuri si alte chermeze cand ii impoziteaza statul??? Fac milioane pe saptamana si dedicatii peste dedicatii de care statul nu-l intereseaza sa puna impozite. A fost la inceput o tentativa pana au sarit manelistii si tatele in sus ca doar ei platesc. Serios? Dar cand castiga un trompetist sau una care sufla in microfon, cate 2000 euro pe nunta pe putin cine sta sa-i numere banii ca sa stie cat impozit sa-i traga???

    25
    1
  • Am observat ca lumea se revolta împotriva neomarxistilor, comuniștilor, socialiștilor, a extremistilor climatici, a extremistilor de stânga!

    Orice abuz într-o anumită direcție, este contracarat de o migrare a electrolitului în direcția opusă!

    Au abuzat de “CLIMA” pt a fi aleși și pt a ocupa posturi călduțe! După care se constată ca au zburat cu avionul de mai mult de 20 de ori pe an, ca ei conduc mașini diesel de 2000 cm3, ca prima lor grijă e să își “amenajeze biroul “ cu mobila nouă și tablouri scumpe, pictate de către artiști celebri.
    Tot felul de șefi de birou, (în Copenhaga) care au sub 10 subordonați și au salarii de 60.000 lei/luna brut , E vorba de șeful bicicletelor electrice comunale de închiriat, pe care nu le folosește nimeni , pt ca lumea închiriază bicicletele firmei private DonkeyRepublic,

    Țineți-o tot așa, și toată Europa o să fie condusă de Orbán, Meloni, Simion, Sodosca etc.

    Ascultați de oameni , nu de activiști ca Greta Thunberg, ca o să zburați din funcțiile călduțe pe care le ocupați!

    Azi am auzit ca într-o fabrica din Bistrița nu se mai lucrează sâmbăta!
    Ce înseamnă asta? Ca nu este de lucru, ca au scăzut comenzile, Ca scade PIB-ul, ca salariații vor lua cu 10% mai puțin la salariu, pt ca muncesc doar 22 de zile pe luna in loc de 26.

    17
    7
    • Avertizare pt Romania
      1. În 1989 s-a legalizat prima căsătorie LGBT.
      Foarte bine, să se știe cine moștenește averea, nu interesează pe nimeni, cine cu cine se iubește, căsătoria LGBT e o chestie juridică.

      2. 1995 Dar ei nu s-au mulțumit doar cu atât! .
      Vor ca căsătoria LGBT să fie oficializată în biserică ! Unii preoți acceptă să oficializeze, unii nu. E alegerea preotului

      3. 2000 Toată lumea se revoltă împotriva preoților care nu acceptă să căsătorească persoane LGBT. Preoții sunt angajați ai statului, bugetari, trebuie să se supună și să accepte , chiar dacă nu le place.

      4. 2005 Nu se mulțumesc cu atât, vor să adopte copii!

      5. 2010 nu se mulțumesc cu atât, vor ca statul să plătească tratamentele de fertilizare, inseminate pt ca femeile LGBT sa poată avea copii

      2015. Nu se mulțumesc cu atât, vor ca atât Mama naturală, mama cealaltă, tatăl donator și nouă mama vitregă (mama reală a divorțat și s-a recăsătorit) să fie recunoscuți ca și părinți . Deci copilul să aibă patru părinți!

      Credeți- ma, jur cu mâna pe inimă ca nu am nimic împotriva LGBT 🏳️‍🌈, dar ei abuzează, le dai un deget și vor două, trei, mâna întreaga, ambele mâini.
      E șurubul fără capăt, pe care îl infiltrezi, îl infiltrezi și îl înfometezi.

      26
      5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.