Social

Arcalia, în sărbătoare. Slujbă arhierească pentru binecuvântarea lucrărilor de la Biblioteca Arhimede

Satul Arcalia din comuna Șieu Măgheruș a îmbrăcat, sâmbătă, haine de sărbătoare. Preasfințitul Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și a binecuvântat apoi lucrările săvârșite la Centrul Cultural ”Sf. Vasile cel Mare” care găzduiește Biblioteca Arhimede.

Biserica satului a fost neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit la slujbă, cărora li s-au alăturat primarul Sorin Mititean, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, deputatul Bogdan Ivan, medicul Mircea Gelu Buta, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dar și dr. Gabriela Deak, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență.

Preotul Ovidiu Toma și soția sa, Oana Toma, medic neurolog la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – care a îmbrăcat un costum popular din zonă – sunt cei care au pus bazele Bibliotecii Arhimede, unde au adunat circa 4.000 de volume obţinute din donaţii. Tot aici organizează diverse activităţi pentru copii, tineri și adulţi, dar și ”Dialogurile de la Arcalia”, la care invită personalități să le vorbească localnicilor pe diferite teme.

Amenajată cu mult bun gust și grijă pentru detalii, Biblioteca Arhimede este un mic templu al cunoașterii unde la loc de cinste stă și grija pentru fiecare suflet de copil, dovadă mica tăbliță cu un mesaj de bun venit: ”Salut! Cum te simți? ”

Preotul paroh Ovidiu Toma a fost ridicat la rangul de iconom pentru eforturile și implicarea sa în renovarea Bibliotecii Arhimede, precum și pentru implicarea în viața comunității pe care o păstorește. Soția sa, dr. Oana Toma, a primit Ordinul ”Sfinții Martiri Năsăudeni” pentru susținerea activităților culturale și implicarea activă în proiectele de dezvoltare a tinerilor.

Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan” a fost oferit primarului Sorin Mititean, Claudia Runcan a primit Ordinul ”Mihai Vodă”, iar Marcelei Turcu, directorul școlii din localitate, i-a fost înmânat Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.