Actualitate

Schimbare bruscă a vremii! Iată ce ne așteaptă în perioada următoare

Până acum am avut parte de o toamnă caldă, cu temperaturi plăcute, uneori chiar de vară, și precipitații aproape inexistente. Lucrurile însă se schimbă în perioada următoare.

Un front de aer rece care pătrunde pe teritoriul țării noastre aduce o răcire substanțială a vremii, vânt, ploi, prima ninsoare la munte, brumă și îngheț în zonele joase.

Meteo.BN informează:

”Toamna frumoasă continuă încă două zile, apoi îşi arată colții! Astfel, dacă vineri şi sâmbătă condițiile atmosferice rămân similare cu cele din ultimele zile, duminică se schimbă situația.

Poziționarea centrilor barici la nivel european va încuraja începând de duminică avansul unui front rece, care va aduce atât apariția precipitațiilor cât şi o răcire consistentă a vremii. Va ploua, în general slab, iar la munte, duminică seara, treptat ploile se vor transforma în lapovițe şi ninsori, la altitudini în general de peste 1.500 m alt. Vine, astfel, prima nea în munți, trecătoare însă.

Ca tot aminteam de prima zăpadă sus, vine şi prima brumă jos, odată cu avansul rece dinspre nord. În aceste condiții, luni dimineață temperaturile vor plonja sub sau spre 0 peste tot, cu valori spre -3°C în depresiuni. Se va forma brumă pe arii extinse şi, local, îngheț la sol.

În cele două zile în analiză, vântul se va intensifica cu viteze de 40-50 km/h în zonele joase și cu peste 70 km/h la munte.

Luni, precipitațiile se restrâng dar vremea va deveni rece, cu maxime cuprinse în general între 8 şi 14°C.

Nu e de lungă durată episodul rece, de marți temperaturile o iau în sus din nou, vremea devenind, la sfârşitul săptămânii viitoare, deosebit de caldă”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS