Social

Școala Gimnazială din Dumitra va deveni ”verde”. Cum vor fi investiți banii din PNRR

Primăria Dumitra va investi peste 400.000 de euro în transformarea școlii din Dumitra într-una cât mai autonomă din punct de vedere energetic. Vor fi montate panouri fotovoltaice, dar se vor face investiții și în eficiența energetică a imobilului, a spus primarul Gheorghe Bălăjan.

”Am câștigat pentru școală un milion de euro. Vom cumpăra peste 40 de table inteligente, 60 laptopuri pentru profesori, inclusiv pentru grădiniță printr-un proiect pilot finanțat prin PNRR. Pe de altă parte, școala din Dumitra o facem verde. Am câștigat un proiect de 400.000 de euro pentru dotarea ei cu panouri solare. Acum lucrăm ca să organizăm licitația și să-i dăm drumul. Nu vom pune numai panouri solare, schimbăm și becurile, izolarea o mărim de la 5 la 15 că e veche, punem termopane, schimbăm geamurile, ușile. Este un avantaj foarte mare. Panouri solare pune oricine, dar, pe lângă astea se mai fac multe, proiectul este bine gândit”, a spus primarul Gheorghe Bălăjan pentru Timp Online.

Dar nu este tot. În această perioadă, Primăria Dumitra mai pregătește încă un proiect pentru o școală nouă pe care vrea să o construiască în zona bazei sportive și unde să învețe toți elevii de gimnaziu.

”Va fi un proiect de 4 milioane de euro pentru o școală 100% verde destinată elevilor de gimnaziu. Va fi cea mai tare din Ardeal. Sper să reușesc să prind finanțarea pe POR fiindcă am punctaj foarte bun. Dacă obțin finanțarea, o fac la baza sportivă din Dumitra și aduc toți copiii din toate sate ca să stea până la ora 18.00. Vor primi masă, tot. Vom face laboratoare, aulă, o școală modernă. În sate trebuie să rămână clasele I-IV, iar cei de gimnaziu să vină toți aici. Avem un microbuz școlar, am mai obținut unul și toți copiii din toate cele trei sate (Cepari, Tărpiu și Dumitra) îi aduc cu microbuzele la școală”, a spus primarul.

 Proiectul ”Reabilitare şi modernizare Şcoala Generală din Dumitra” are o valoare de 3,412,644.05 lei (inclusiv TVA), contractul de finanțare fiind semnat la sfârșitul lunii februarie 2023.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS