E vacanţă, dar unora tot la şcoală le e gândul. Au început cursurile Şcolii de Mers pe Munte, organizate de Asociaţia Tăşuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC, la care s-au înscris 200 de persoane din toată ţara.
”Școala de Mers pe Munte a început cu dreptul, iar prima grupă de ˝elevi˝ a plecat deja spre tabăra de bază din Munții Călimani! 200 de participanți împărțiți în 8 grupe vor trece pragul cursurilor teoretice, practice și drumețiilor Școlii de Mers pe Munte de anul acesta. Până acum, 800 de persoane au participat la cele 3 ediții organizate anterior”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.
Până în 1 august, timp de câte două zile, fiecare grupă va învăţa despre orientare turistică, campare, pregătirea echipamentului, decizii ce trebuie luate în situații neprevăzute, noțiuni de prim-ajutor, despre etica pe munte și multe altele.
În următoarele 2 zile și 2 nopți, cursanţii vor aplica cele învățate într-o drumeție cu campare și dormit la cort, în Munții Călimani, împreună cu instructorii. Iar când vorbim despre mers pe munte, ne referim şi la gătit pe munte, băut apă de izvor, mâncat afine şi alte bunătăţi din pădure care trebuie alese cu atenţie, mai ales dacă ne gândim la ciuperci. Alături de cele 8 grupe se vor afla 12 instructori și 50 de voluntari, aşa încât Şcoala de mers pe munte să fie cu adevărat o aventură frumoasă de vacanţă pentru cei care au ales să participe la ea.
Principalul scop al acestei şcoli este să instruiască oamenii ca să aibă o experienţă plăcută pe munte, dar, în acelaşi timp şi să pună în valoare potențialul natural al Munților Călimani, al Țării Dornelor și al împrejurimilor, o zonă foarte frumoasă care merită descoperită de amatorii de drumeţii.
Asociaţia Tăşuleasa Social oferă gratuit spaţii de cazare în cabane dotate cu grup sanitar, sală de mese şi spaţii optime pentru susţinerea cursurilor specifice, materiale de calitate necesare drumeției pe munte (cort, sac de dormit, izopren, rucsaci). De asemenea, anul acesta a fost încheiată o asigurare de sănătate pentru fiecare cursant pentru zilele în care participă la proiect. De asemenea, organizaţia pune al dispoziţie truse medicale în timpul drumeției și persoane competente să ofere primul-ajutor.
Sunt asigurate 3 mese pe zi, în fiecare dintre cele 4 zile ale Școlii de Mers pe Munte. Persoanele vegetariene vor avea de asemenea un meniu specific. Este asigurat transportul între Tășuleasa Social și Munții Călimani. Participanţii au fost sfătuiţi să aibă la ei o pereche de bocanci şi de haine adecvate activităţilor outdoor la altitudine.
Foto: Facebook Tășuleasa Social
O actiune foarte frumoasa si cu un program foarte educativ.
Felicitari Tasuleasa Social!