Actualitate

Școala să înceapă fără tablete în cutii în sala profesorală dacă tot s-au făcut eforturi pentru cumpărarea lor

Școala să înceapă fără tablete în cutii în sala profesorală dacă tot s-au făcut eforturi pentru cumpărarea lor, a transmis inspectorul general Aurelia Dan la prima ședință cu directorii de școli din toamna aceasta. Ea le-a cerut să fie pregătiți cu toată logistica digitală fiindcă, în orice moment, școala poate trece din nou în sistem online.

”Deocamdată, începem față în față, dar nu știm până când vom putea promova acest tip de învățare. Vă rog să inventariați resursele digitale și să le pregătiți, astfel încât să poată fi folosite de către copii. Mi-aș dori tare mult să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie în sala profesorală cum am întâlnit anterior. Dacă tot s-au făcut eforturi mai atât din partea școlii, cât și din partea autorităților publice locale, dacă tot s-au accesat proiecte și s-a obținut finanțare pentru asigurarea mijloacelor necesare învățării online, atunci vă rog să le dați spre folosință copiilor. Se strică? Asta e! Nu le folosim că se strică? Atunci nu înțeleg nevoia pe care ați justificat-o în momentul în care ați solicitat să se achiziționeze”, a spus Aurelia Dan.

Inspectorul general s-a referit și la ”tot ce înseamnă spațiul școlar care poate fi folosit de elevi”.

”Am întâlnit inclusiv argumente de genul: nu îi lăsăm să se joace în curtea școlii pentru că se murdăresc pe papuci și pe urmă duc mizeria în sala de clasă. Haideți să găsim împreună cele mai bune soluții pentru ca astfel de minime disfuncționalități să poată fi corectate, reparate, și să intrăm în noul an școlar cu optimism, cu încredere, și cu speranța că se poate și altfel”, a mai spus inspectorul general.

În toamna-iarna anului 2020, Ministerul Educației a anunțat că a împărțit elevilor toate cele aproape 250.000 de dispozitive electronice cumpărate prin ONAC, pentru care a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.