Recomandări Social

Şcoala de la ţară care a câştigat cele mai multe premii la concursuri naţionale, lăudată

O şcoală din mediul rural a reuşit să iasă în evidenţă prin numărul mare de premii pe care l-a obţinut la fazele naţionale ale concursurilor şcolare, a spus inspectorul care răspunde de această activitate, Angelo Manea. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nimigea de Jos care şi-a trecut în palmares patru premii.

Peste 2500 de elevi au participat în anul şcolar trecut la olimpiade şcolare şi peste 500 la concursuri, iar 70 dintre aceştia au obţinut premii şi menţiuni. Dintre olimpiadele naţionale, două au fost organizate la Bistriţa. Este vorba de Olimpiada Interdisciplinară Ştiinţele Pământului la CNLR şi Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor la Liceul „Corneliu Baba”.

La olimpiadele naţionale, elevii bistriţeni au obţinut 70 de premii I, II, III, menţiuni şi premii speciale. Într-un top aş şcolilor cu cele mai multe premii se situează următoarele:

  1. Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa – 19 premii şi menţiuni
  2. Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa – 12 premii şi menţiuni
  3. Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa – 9 premii
  4. Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa – 5 premii
  5. Colegiul Naţional „George Coşbuc” – 4 premii

La concursurile şcolare, la nivel judeţean s-au obţinut 20 de premii. Inspectorul Angelo Manea a evidenţial Şcoala Nimigea de Jos care a obţinut patru premii.

El a reamintit că, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost organizate, în anul şcolar trecut, 29 de olimpiade judeţene şi 25 de concursuri. Fără finanţarea MEN, au fost organizate trei concursuri, unul de geografie şi două de matematică, a spus inspectorul Angelo Manea de la ISJ Bistriţa-Năsăud.

Angelo Manea a explicat şi cum a fost făcută premierea olimpicilor: „La nivel judeţean s-au dat diplome. La nivel naţional, s-au acordat diplome şi stimulente financiare prevăzute în regulamentele specifice ale olimpiadelor şi concursurilor. La nivel local, există regulamente ale consiliilor locale şi, de anul trecut, un regulament de premiere a elevilor la nivel judeţean. Acestea sunt făcute de consiliile locale, de cel judeţean, iar noi girăm, spunem că s-au obţinut atâtea premii, confirmăm că le-au obţinut, dar nu putem interveni în acordarea premiilor. Regulamentele sunt ale lor, au criteriile pe care trebuie să le respecte cei premiaţi. Spun asta pentru că au fost discuţii legate de premiere, de ce nu a primit de la consiliul local premiu că şi el a participat. Sunt regulamentele lor şi nu putem interveni. Vă rog să le transmiteţi colegilor, dar şi copiilor acest lucru”.

Inspectorul şcolar a anunţat că, începând cu acest an şcolar, lucrările de la fazele judeţene ale olimpiadelor vor fi corectate în alte judeţe. „Lucrările se vor duce în alt judeţ la corectare, aşa cum se face acum la examenele naţionale. Este noutatea din această metodologie”, a explicat el la prima şedinţă cu directorii de şcoli din acest an şcolar.

Sursa foto: Facebook 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.