(VIDEO) După ce președintele României a anunțat că starea de urgență se va prelungi în România cu încă o lună, până la jumătatea lui mai, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că școlile vor rămâne închise cel puțin până atunci.
Data redeschiderii școlilor va fi decisă în funcție de evoluția situației și de hotărârile de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. În mod normal, cursurile vor reîncepe imediat ce se încheie starea de urgență.
Așadar, în funcție de evoluția pandemiei, dacă starea de urgență nu va fi prelungită încă o dată și măsurile luate de autorități vor fi relaxate, atunci elevii ar putea reveni la cursuri în ziua de luni 18 mai. Reamintim că școlile au fost închise în 11 martie, iar din 16 martie profesorii au început să țină cursuri online.
”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar. Simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. Rezidențiatul a fost prelungit până la data de 31 octombrie”, a spus ministrul la Realitatea Plus.
Ea a precizat că salariile profesorilor se plătesc ca și până acum, integral, și că în niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic al profesorilor.
Din 4 până în 21 aprilie, pe durata vacanței școlare, întregul personal din sistemul preuniversitar a fost programat în concediu de odihnă, cu execepția directorilor, contabililor, secretarelor care trebuie pentru o anumita perioadă să întocmească documente de plată. Drepturile salariale nu vor fi diminuate, nefiind pusă problema șomajului tehnic.
Cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi reglementate printr-un act normativ, convenit de către Ministerul Educației cu profesorii, părinții și elevii.
VEZI ȘI:
Unele țări in care CV19 a ajuns mai devreme decât în România,au hotărât ca să permită reîntoarcerea copiilor la Creșe, Grădinițe și reîntoarcerea elevilor din clasele 1-4 la școacă. După Paști.
Restul elevilor (de la clasa 5 in sus, nu încep încă).
Probabil că următorii elevi care se vor întoarce la școala, vor fi cei din clasele 5-8.
După câteva saptamani elevii de la Școlile Profesionsle și Licee.
După câteva saptamani Universitațile.
Toate festivalurile care ar fi trebuit sa se desfășoare înainte de 1 Septembrie au fost anulate.
–
Deschiderea societății se desfășoară mult mai lent decât credeam.
lasă că se duce dracului mediul privat, iar apoi să vedem de unde or mai fi bani pentru tot felul de plăți: salarii integrale pentru bugetari, indemnizații pentru șomaj tehnic, indemnizații pentru părinții care stau acasă cu prichindeii, de regulă, ambii părinți, doar nu-i controlează nimeni. Deci, haideți, nu dați înapoi, până mai sunt ceva bani și cât ne mai acordă cineva împrumuturi. Nu v-ar fi rușine, autorități inepte și lipsite de discernământ!
Țara asta o funcționat și când nu exista mediu privat
Pentru a proteja sănătatea copiilor nostri ar trebui anulat examenul de bacalaureat și examenele naționale și sa se intre la facultate si liceu pe baza medilor din ultimi patru ani.
Doamna Mari, eu zic să nu mai facă școală deloc, să le fie acordate direct diplomele; ce rost mai are să ne încurcăm în detalii.