Actualitate

Ce scrisoare a primit conducerea IPJ Bistrița-Năsăud

Aflați în Munții Rodnei, doi turiști din Cluj au sesizat Poliția că le-au fost furate un aparat foto, două obiective, un telefon, bani și bunuri în valoare totală de 25.000 de lei.

”Atunci când a fi polițist reprezintă mai mult decât o meserie… În luna decembrie și cetățenii mulțumesc polițiștilor pentru implicare și munca depusă peste an. Clujeanul Radu Pienar a mulțumit oficial, printr-o scrisoare, polițiștilor năsăudeni. ”După aproximativ trei săptămâni, într-o miercuri seara, m-a sunat și mi-a spus că a recuperat lucrurile furate. Așa că, în următoarea zi de luni, am fost înapoi în Năsăud să-mi recuperez lucrurile. Cu dl. subcomisar Câmpan am avut cea mai plăcută experiență pe care am avut-o vreodată cu un politist. Din când în când îl mai sunam să aflu dacă erau noutăți, și deși prea multe detalii nu putea să-mi spună, totuși apreciam felul cum vorbea, politețea și diplomația dumnealui”. Sunt cuvintele unui clujean care, mulțumit că i-au fost recuperate bunurile reclamate ca fiind furate, a trimis conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud o scrisoare de mulțumire”, menționează IPJ.

La mijlocul lunii august, doi turiști din județul Cluj au alertat Poliția, fiindu-le sustrase mai multe bunuri, în timp ce se aflau pe creasta Munților Rodnei.

În urma investigațiilor, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. De asemenea, în urma perchezițiilor făcute la două locuințe de pe raza localității Coșbuc, în 7 septembrie polițiștii au recuperat și restituit bunurile reclamate ca fiind sustrase, respectiv un complet foto compus dintr-o cameră foto tip DSLR și două obiective detașabile, un telefon, bani și bunuri personale, toate în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

2 comentarii

  • Povestea are şi continuare, este un serial, al cărui sfârşit nu rebuie dezvăluit de la început ? Nu că aş vrea dezvăluirea secretelor unei cercetări, dar aş vrea să ştiu şi cum s-a încheiat cazul. Dacă te apuci să publici scrisori de mulţumire adresate IPJ şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, scrie domnule şi ce măsuri s-au luat în urma cercetării penale în acest caz, sau poate s-a muşamalizat treaba ? Iar că veni vorba de mulţumire, câţi oameni care muncesc cu responsabilitate pentru a-şi întreţine familiile, cărora li s-a promis creşterea salariilor, iar când face omul socoteală observă că în loc de mărire e vorba de tăiere a salariului prin măsurile „isteţe”, citeşte minciunile, transformate în lege, (aceasta le este mulţumirea) primesc mulţumiri ? Poliţia n-ar trebui să primească mulţumiri pentru că ceea ce au făcut, face parte din obligaţiile de serviciu, ale profesiei asumate cu riscuri cu tot, în vederea întreţinerii familiei, sunt plătiţi din banii noştri ai tuturor, iar a celui dintâi, care lucrează la o firmă particulară din plusvaloarea obţinută prin sudoarea frunţii. Deci nu ne mai ameţiţi cu asemenea articole, autoritatea se câştigă prin muncă nu prin uniformă. Furturile şi distrugerea unor anexe ale drumurilor naţionale, judeţene şi comunale nu sunt descoperite, iar acestea ar face parte din obligaţiile unor poliţişti care primesc scrisori de mulţumire. Trataţi-i la fel pe oameni, deoarece munca fiecăruia are acea valoare pe care i-o dă, prin modul în care priveşte spre obiectul muncii, adică responsabilitatea faţă de lucrul bine făcut.

    • Dacă suntem politicoşi atunci mulţumim pentru serviciile primite sau făcute: de politişti, medici, preoţi, dascăli etc. etc. inclusiv celor care cred că sunt plătiţi din banii lor cei care fac asemenea servicii. Bine am spus că cei care cred deoarece nici poliţistul, nici magistratul, nici alt bugetar nu este plătit de către plătitorul de taxe şi impozite, ci fiecare are un anumit gen de raporturi cu statul în virtutea cărora îşi îndeplineşte nişte obligaţii şi primeşte nişte recompense. De multe ori cei care clamează că din banii lor sunt plătiţi bugetarii sunt cei mai mari evazionişti sau, în cel mai bun caz, contribuţia lor nu acoperă nicio jumătate de salar a unui bugetar. Este o propagandă necorectă a celor care pretind sau cred că ei plătesc pe bugetari. Nu ei plătesc ci statutul faţă de care au anumite obligaţii!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.