Economie

Bani pentru garduri electrice de protecție împotriva urșilor

Persoanele care vor să țină la distanță de proprietățile lor urșii sau alte animale sălbatice pot cere de la stat finanțări de până la 15.000 de lei, bani pe care să-i folosească pentru instalarea de garduri electrice ori alte mijloace asemănătoare permise de lege.

Va fi posibilă depunerea cererilor între 11 aprilie 2023 (de la 10:00) – 25 aprilie 2023 (ora 23:59).

Valoarea maximă pe care o pot cere persoanele fizice în cadrul acestui program este de 15.000 de lei. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral toate cheltuielile eligibile.

Cheltuieli eligibile sunt considerate cele legate de cumpărarea sistemelor, de montarea acestora, cheltuieli pentru informare și publicitate (vor trebui instalate panouri cu detalii privind proiectul) și, în anumite condiții, taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Un solicitant poate depune, în cadrul aceleiași sesiuni, mai multe dosare de finanțare pentru imobile-terenuri diferite, cu condiția încadrării în suma maximă a finanțării (15.000 de lei).

Implementarea proiectului va trebui făcută în cel mult 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare, iar ulterior implementării, AFM va monitoriza finanțarea acordată pe o perioadă de un an.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.