Actualitate

Se întoarce vara! Temperaturi și de 30°C în Bistrița-Năsăud

Pe o circulație de sezon estival, dinspre sudul continentului, o masă de aer cald ajunge pe teritoriul țării noastre, implicit în județul Bistrița-Năsăud, anunță Meteo.BN.

”Astfel, regimul termic va deveni mult mai ridicat față de normele climatologice, anomalia termică urcând, sâmbătă, la peste 10 unități.

Aşteptăm valori de 30°C în zonele joase, cu peste 25 cam peste tot.

Aspectul va fi unul plăcut, poate prin zonele montane să mai apară câte o aversă.

Până cel puțin sâmbătă, apoi vedem”, informează Meteo.BN.

Conform prognozei ANM până în 1 octombrie, în Transilvania valorile termice diurne vor crește zilele acestea la 28 de grade mediat regional, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor urca, în 20, 21, 24 și 25 septembrie, la medii de 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 25 și 26 septembrie.

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, în următoarele două săptămâni, ulterior acestea urmând să se apropie de valorile normale perioadei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS