Social

Se lucrează pe DJ 172, din DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra

(VIDEO) Drumul Județean 172, pe tronsonul DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra (24 km), este în plină modernizare.

Lucrarea, care are o garanție de 6 ani, presupune frezarea îmbrăcăminții asfaltice, mixtură asfaltică, șanțuri și rigole, amenajarea drumurilor laterale existente și noi, 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, dar și semnalizare rutieră, fiind inclus un parapet de siguranță pe 3 km, a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

În 10 ianuarie a.c. s-a semnat contractul de proiectare și lucrări pentru modernizarea DJ 172 (DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra) pe 24 km, valoarea investiției fiind de 70.373.285 lei (14,9 milioane euro), bani europeni prin Programul Operațional Regional. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Frasinul SRL – Hydrostroy AD din Varna-Bulgaria (constructori) – Someș-Top-Grup SRL (proiectant).

Foto-Video: Consiliul Județean BN

1 comentariu

  • Se poate analiza și răspunde la întrebarea: de ce se ridica drumul/șanțurile și se îngroapă curțile oamenilor chiar cu jumătate de metru – vezi situația la intrarea in satul Mocod?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.