Un păr frumos şi sănătos nu trebuie să reprezintă o utopie. Te poţi bucura de o podoabă capilară de invidiat, asta dacă depui un strop de efort pentru o îngrijire corespunzătoare. Nu ai nevoie de ore în şir petrecute în faţa oglinzii, nici de produse de mii de lei, ci doar de câteva trucuri simple.
Descoperă mai jos câteva mici secrete ale unui par de invidiat, pe care le-am deconspirat pentru tine:
Tratamente cu ulei pentru scalp
Tratamentele cu ulei pentru scalp te pot ajuta să hidratezi pielea capului, mai ales după ce stai la plajă, în timpul sezonului cald. Uleiul se poate aplica fie doar pe pielea capului, fie pe scalp şi pe lungimi, în funcţie de nevoile tale. Aplicarea uleiului pe lungimea firului de păr te ajută să obţii un par mai strălucitor şi mai hidratat.
Foloseşte un ulei vegetal, precum cel de cocos, migdale sau argan. Aplică-l cu atenţie, în oglindă de la baie, ca să nu ratezi nicio zonă a scalpului, aşteaptă 20-30 de minute sau chiar mai mult şi clăteşte. Poţi urma aceasta rutină înainte de fiecare spălare sau o dată ori de două ori pe lună.
Balsam leave-in
Balsamul leave-in e o soluţie minunată de hidratare şi descurcare a părului, mai ales dacă acesta e tratat chimic sau foarte uscat. O mulţime de branduri oferă produse de acest tip, de la cele drugstore şi până la cele high-end, aşa că poţi găsi produse de 20-30 de lei, dar şi variante de sute de lei.
Aplică balsamul leave-in pe părul umed, după spălare, în oglinda din baie, fără să stropeşti tenul cu produs. Dacă balsamul leave-in ajunge pe pielea feţei, e o idee bună să clăteşti cu apă călduţă.
Fără vârfuri despicate
Vârfurile despicate contribuie la un aspect inestetic al părului, iar cea mai bună metodă de a scăpa de ele este să le tunzi. Încearcă să programezi un tuns la 2-3 luni, mai ales dacă ai părul vopsit sau decolorat. Nu trebuie neapărat să tunzi mult din lungime, ci este suficient să tai 1-2 cm pentru a scăpa de vârfurile despicate.
Dacă te pricepi şi ai îndemânare, poţi să te tunzi chiar acasă, în oglinda de la baie, cu ustensile profesionale.
Şamponări delicate
Ca să îţi îngrijeşti părul cât mai bine, optează pentru şampon delicat, mai ales dacă te speli pe cap foarte des. Şampoanele cu ingrediente prietenoase cu pielea, de calitate, fără parabeni, ftalaţi, siliconi şi alcool reprezintă o alegere inspirată. Găseşti şampoane cu ingrediente prietenoase atât online, cât şi-n drogherii, farmacii sau magazine de beauty, trebuie doar să cauţi cu atenţie.
Măşti nuanţatoare pentru acasă
O mască nuanţatoare pentru acasă este de folos atât pentru părul vopsit, cât şi pentru cel natural. Astfel de produse oferă luciu părului şi întreţin culoarea firului vopsit pentru mai mult timp. Aplică-le în faţa oglinzii din baie sau în cabina de dus, ca să eviţi să pătezi hainele ori mobilierul şi clăteşte-le bine, fără să laşi reziduuri în păr.
Masca nuanţatoare se alege întotdeauna în funcţie de culoarea părului tău. Spre exemplu, o mască nuanţatoare în tonuri de blond nu va funcţiona niciodată pe un păr brunet, deoarece nu poate deschide firul de păr.
Decolorare la salon
Decolorararea este un procedeu pe care nu ar trebui să îl realizezi niciodată acasă, deoarece rezultatele pot fi dezastruoase. Cea mai sigură metodă de a-ţi decolora părul e să apelezi la un specialist, care să efectueze acest procedeu în salon, cu produse profesionale. În acest fel, ai toate şansele să obţii rezultatele dorite, fără să că sănătatea părului tău să aibă de suferit.
Foloseşte trucurile de mai sus ca să te bucuri de un păr frumos şi sănătos, indiferent de culoare, lungime sau textură. Încearcă şampoane delicate, testează balsamul leave-in, tunde vârfurile despicate regulat şi nu uita că decolorarea e un procedeu rezervat saloanelor de beauty.
Comentarii recente