Prefectul Ioan Ţintean i-a anunţat pe şefii de instituţii că vor fi informaţi din timp ce comună le revine pentru salubrizarea din data de 8 mai.
„În 8 mai vom repeta acea acţiunea de adunat gunoaie, împreună cu dumneavoastră, pentru un mediu curat în judeţul nostru. Vom începe la ora 9.00 şi vom termina la ora 14.00. Nu ne propunem să adunăm tot, dar, simbolic, să mai dăm dovada încă o dată că, în fruntea instituţiilor judeţului există oameni responsabili care doresc să aibă un judeţ curat, un mediu ambient plăcut omului, trăitorului din judeţul nostru”, a spus Ioan Ţintean.
Tot prefectul a spus că în ziua respectivă Liviu Tănase de la Vitalia „are disponibilitatea să fie sunat pe orice problemă, sincopă, legată de transportul sacilor cu gunoaie din zona primăriilor unde va fi repartizată fiecare instituţie”, iar Florin Găurean, directorul care răspunde de procesare la groapa de la Tărpiu, va primi fiecare maşină cu „documentele necesare”.
„Conform tradiţiei, Jandarmeria, ISU, poate şi Poliţia sau alte instituţii unde sunt bărbaţi ne vor ajuta la partea după ora 14.00 când se încheie adunatul ca să nu ne trezim că rămân sacii netrimişi la groapa de gunoi, după care la ora 18.00, încheiem activitatea şi, fiind şi vineri, fiecare se retrage acasă. Cam aşa vor decurge lucrurile”, a spus Ţintean.
Anul trecut, acţiunea de ecologizare din 9 mai a fost un succes, la depozitul ecologic de la Tărpiu fiind colectate în două zile aproape 50 de tone de gunoaie.
În mod normal, instituţiile statului sunt cele vinovate pentru că în judeţ încă mai sunt gunoaie aruncate aiurea deoarece au de partea lor legi pe care nu le aplică. Drept urmare, dacă nu sunt în stare să îi amendeze pe necivilizaţi, nua u decât să strângă după ei.
Cristiana Sabău
NU este normal ca angajatii institutiilor publice sa stranga gunoaie in conditiile in care toti cetatenii platesc taxe si impozite! Exista institutii abilitate care trebuie sa dea amenzi, la fel cum exista si firme de salubritate.Nu mai vorbesc de actiuni organizate de genul Let’s do it Romania! cand copii trebuie sa adune prezervative si pampersi folositi. De unde pana unde? Copilul meu stie sa nu arunce gunoaie pe strada sau in natura si fara sa il transform in strangator de gunoi pe gratis. Sunt angajati care sunt platiti pt asta.Mai mult, cred ca pot fi folositi pt asta cei care sunt obligati sa presteze munca in folosul comunitatii sau chiar detinutii.
Actiunile cu copiii sunt educative . Poate copiii dvs stiu ce sa faca , dar multi altii sunt needucati , pt ca provin din familii in care nu se face educatie. Daca mama si tata arunca gunoiul din masina sau il duc la apa , de unde sa stie copilul ca nu e bine ! Raspuns : de la scoala ! Asa ca nu mai blamati initiativele bune ,acesta este primul pas pt curatarea la propriu a Romaniei !
Ce este educativ in a transforma copii in angajati urbana / vitalia cand sunt oameni platiti pentru asta? Si cand sunt o gramada de institutii care privesc fara sa ia atitudine cum se strang munti de gunoaie – primarii / garda de mediu etc? Ca si exemplu: iesirea din Bistrita catre Budacul de Jos se transforma intr-o groapa de gunoi. Doar eu vad asta de cate ori trec prin zona? Si eu sau copilul meu suntem responsabil de ecologizarea zonei? In conditiile in care platesc taxe si impozite locale? Eu cred ca e anormal!!
Popoarele vestice nu s-au civilizat din senin. S-au civilizat prin legi si amenzi aspre. Daca organele abilitate si-ar face treaba cum trebuie, sunt convins ca nu ar mai fi nevoie de Let’s do it Romania sau de actiunile prefecturii de strans gunoaie. Am fi suprinsi cat de civilizati am deveni peste noapte.
Poate copilul dvs stie sa nu arunce gunoaie , dar multi alti copii nu stiu ! Si asta pt ca parintii lor nu-i invata nimic, nici despre mediu , nici despre alte valori sociale . Si atunci de ce sa criticam actiunile scolii , care incearca prin astfel de actiuni sa le trezeasca constiinta ? Hai sa apreciem ce e de apreciat, si sa criticam ce e de criticat ! Nu pateste nimic nici copilul dvs nici alti copii daca aduna gunoaie, de care or fi , ca si ele fac parte din viata !
Daca , intr-adevar, „în fruntea instituţiilor judeţului există oameni responsabili care doresc să aibă un judeţ curat, un mediu ambient plăcut omului, trăitorului din judeţul nostru”,cum a spus dl.Tintean, asta s-ar vedea si in realitate si ei nu ar mai trebui sa organizeze astfel de actiuni imbecile. In plus, daca tot vor sa iasa la aer, sa o faca in afara programului.
Da asa este…, fiecare face ceea ce stie sa faca… asa este in capitalism.., sau oare nu este capitalism ?…poate este socialism si se numeste munca patriotica…ceea ce face prefectu..(ra) ha ..ha..!