Semnalizare verde în Capitala Earth Hour 2012

Holistic
Bistriţa este Capitala Earth Hour 2012. Suntem aşadar cei mai buni în materie de comportament eco, iar pe alocuri chiar exagerăm. În imaginile pe care li le prezentăm puteţi vedea că am apelat chiar şi la semnalizare ecologică. Mult prea ecologică. Ca urmare ne întrebăm: sunt instituţii ale statului care iau bani pentru administrarea drumurilor? Să le desfiinţăm atunci!

Bistriţa este oraşul sensurilor giratorii, ştim cu toţii. Dacă ar exista un campionat naţional, am câştiga detaşat, iar dacă s-ar face unul în care să poată intra administraţiile care au cele mai multe treceri de pietoni în sens, noi am fi campioni mondiali.

În plus, cred că am mai putea câştiga şi concursul de blocat sensuri giratorii cu maşinile şcolilor de şoferi aflaţi la prima oră de curs. Ca şi cum nu ar fi de ajuns că toate aceste maşini-şcoală circulă pe banda de depăşire, mai trebuie să aşteptăm şi cu orele ca elevii împietriţi de spaimă să aibă curajul să treacă prin sensul de la Coroana. Fireşte că aceste exceriţii se fac numai la ore de vârf pentru ca elevii să rămână blocaţi şi să mai facă de trei ori şcoala spre satisfacţia maximă a profesorilor care au de ce să le ia banii.

Fotografiile pe care le vedeţi sunt făcute, vineri, pe strada 1 Decembrie, adică pe traseul DN 17, drumul care leagă Transilvania de Moldova. Nu-i aşa că trăim într-o ţară europeană, într-un oraş verde şi modern?

Străzile oraşului sunt în administrarea Direcţiei de Servicii Publice, DN 17 e în responsabilitatea Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. Îmi spune cineva cine e responsabil pentru ce vedem aici? Ca să ştim şi noi cui să cerem demisia.

Cristiana Sabău

   

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.