Actualitate Politică

Senatorul Cristian Florian: Se pare că pentru PSD reducerea CAS nu reprezintă o prioritate

”Consider că atitudinea senatorilor PSD şi a preşedintelui Senatului denotă un dezinteres total faţă de un proiect de lege extrem de important pentru România, reducerea CAS, dar şi o nepăsare faţă de cheltuirea banului public”, spune Cristian Florian, viceliderul grupului senatorilor PDL.

Se pare că pentru PSD reducerea CAS-ului nu reprezintă o prioritate!

În Biroul Permanent al Senatului, liderul senatorilor PSD a solicitat ca această sesiune extraordinară de luni să nu mai aibă loc, motivând că senatorii PSD nu vor fi prezenţi pentru a se asigura cvorumul de şedinţă.

Deşi am insistat că această şedinţă trebuie să aibă loc întrucât a fost legal convocată de către preşedintele Senatului conform Regulamentului, la propunerea liderului PSD, prin votul majorităţii, s-a decis ca luni, 25 august, ora 16.00 să fie convocată o nouă şedinţă extraordinară cu acelaşi punct pe ordinea de zi: proiectul de lege privind reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale.

Alături de colegii senatori PDL am fost prezent la ora 16.00 pentru a participa la această şedinţă extraordinară şi am constatat că preşedintele Senatului nu a asigurat aparatul tehnic pentru ca această şedinţă extraordinară a plenului Senatului să aibă loc, deşi avea obligaţia să o facă.

Amânarea acestei şedinţe extraordinare putea fi decisă, în opinia noastră, doar de plenul Senatului sau putea să nu aibă loc dacă se constata că nu este întrunit cvorumul de şedinţă; dar, indiferent de situaţie, condiţiile tehnice pentru ţinerea acestei şedinţe a Senatului trebuiau asigurate.

Consider că atitudinea senatorilor PSD şi a preşedintelui Senatului denotă un dezinteres total faţă de un asemenea proiect de lege extrem de important pentru România, dar şi o nepăsare faţă de cheltuirea banului public pentru că această convocare a şedinţei extraordinare a generat costuri pentru Senat, reprezentând contravaloarea transportului senatorilor care au făcut deplasarea pentru a participa la această şedinţă extraordinară, cheltuială făcută fără niciun rost.

Senator Cristian Florian

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.