Actualitate

Serbare câmpenească la Dorolea. Șefii stânelor au pregătit ceaune cu gulaș de oaie și balmoș

În Poiana lui Dedean din Pădurea Ghinzii, între Dorolea și Cușma, Primăria Livezile a organizat, în ziua de Rusalii, o serbare câmpenească unde șefii stânelor au oferit localnicilor gulaș de oaie și balmoș, iar atmosfera a fost întreținută de un taraf.

Masa comună, care își are începuturile în 2002, anul în care localnicii din Dorolea au preluat de la sași biserica evanghelică și au transformat-o în biserică ortodoxă, se ținea până anul acesta chiar în vecinătatea lăcașului de cult care își serbează hramul Sfânta Treime în a doua zi de Rusalii, dar, având în vedere că acum se fac lucrări în zonă, primarul Traian Simionca le-a propus oamenilor să țină petrecerea la iarbă verde, într-o poiană din Pădurea Ghinzii. Administrația locală a dus un generator în zonă ca să fie curent electric și s-a ocupat de partea logistică.

Șefii stânelor au pregătit cu această ocazie, în ceaune, gulaș de oaie și balmoș pe care l-au oferit participanților, oameni din ambele sate care au venit împreună cu familiile, au mâncat și s-au distrat în jurul grătarelor încinse.

”Este mare sărbătoare în ziua de Rusalii, pe care dorolenii o țin de peste 20 de ani. Ne-am întâlnit anul acesta cu toții în Poiana lui Dedean, un loc mirific, un loc foarte frumos pentru un asemenea eveniment de sărbătoare”, a spus primarul Traian Simionca, după care le-a urat tuturor petrecere frumoasă alături de familie și prieteni.

”Ziua de Rusalii ne aduce aminte nouă, dorolenilor, că în urmă cu 23 de ani a fost sfințirea bisericiidin Dorolea. Biserica a fost evanghelică, prin cumpărare a devenit biserică ortodoxă și apoi s-a sfințit, punându-se moaște în masa Sfântului Altar. În fiecare an, de Rusalii, ținem acest praznic”, a menționat Dorel Moldovan, preotul paroh din Dorolea, care a spus o rugăciune înainte de startul oficial al serbării la iarbă verde.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS