”Serile de la Casa Poetului”, 13-15 august

Holistic

Serile de la Casa Poetului, festival de literatură contemporană, veritabil maraton de lecturi publice și dezbateri, reunește în fiecare an, în lunile de vară, cei mai numeroși scriitori bistrițeni; poeți, prozatori, eseiști, critici și istorici literari se întâlnesc aici să-și prezintă noile creații. În acest an, în perioada 13-15 august, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție, cu lecturi publice, dezbateri, recitaluri muzicale, lansări de carte, prezentări de reviste, pe parcursul a trei seri, începînd cu ora 18.00, la Casa Memorială Andrei Mureșanu din Bistrița. 

Serile de la Casa Poetului se doresc un spațiu generos, poate cel mai generos de întâlnire cu poezia, cu literatura. La acest festival, organizat de Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, sunt invitati scriitori aparținand unor generații diferite, de la tineri debutanți, până la scriitori consacrați aflați la apogeul carierei lor.

Întalnirile au scopul să apropie scriitorii și publicul iubitor de literatură. Serile se vor un omagiu adus ilustrului poet și revoluționar Andrei Mureșanu, dar și o sărbătoare a poeziei și a poeților, a scriitorilor pe care-i are Bistrița-Năsăud. De opt ani, casa copilăriei lui Andrei Mureșanu devine neîncăpătoare, pe parcursul a câtorva seri. Finalul întâlnirilor culminează cu acordarea unor premii ce răsplătesc reușitele scriitorilor. 

În acest an, sunt invitați în jur de 40 de creatori de literatură. Oaspeții speciali ai ediției sunt scriitorul Gelu Vlașin din Spania și soția sa, Cristina Maria Vlașin, cântăreață de jazz. Ei aduc la Casa Poetului un grup numeros de tineri scriitori reuniți în Tabăra de vară de la Telciu. Cantautorul Florin Săsărman va ilustra legătura indisolubilă dintre poezie și muzică. De Sfânta Maria, în ultima seară a întâlnirilor, se vor înmâna premiile din acest an. Vor fi sărbătoriți, de asemenea, scriitorii care au împlinit sau împlinesc anul acesta o vârstă rotundă. Iubitorii de literatură și muzică sunt așteptați cu interes.

Sursa: Biblioteca Județeană

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.