Actualitate Recomandări

Și Consiliul Județean al Elevilor a întocmit un chestionar în căutare de nemulțumiți

Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud a postat pe Facebook un chestionar cu câteva întrebări din care vrea să afle ce anume ”nemulțumește comunitatea județului în legătură cu sistemul de învățământ actual”. Din păcate, elevii nu sunt încurajați să-și asume cele scrise.

După datele de identificare, respondentul – care poate fi atât elev, cât și profesor – e întrebat ce anume îl nemulțumește în școala lui, de când persistă problema, dacă a fost semnalată conducerii și dacă au existat îmbunătățiri în urma semnalului de alarmă.

https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanalElevilorBistritaNasaud/posts/3551639351544897

Biroul Executiv a CJE BN este format din: Horațiu Gabriel Roș – președinte; Irena Paula Someșan – secretar și Alexandra Maria Măchițescu Delceneea, Iulian Gabor și Ana-Maria Nedelea – vicepreședinți.

Instituția Prefectului a lansat anul acesta ideea aplicării de chestionare în instituții pentru testarea gradului de satisfacție a oamenilor în relația cu instituțiile statului.

2 comentarii

  • Da, desigur că elevii își anonimizează datele de identificare, pentru a nu fi ulterior supuși unor presiuni sau intimidări din partea personalului școlii sau din partea conducerii acesteia, care, nu-i așa, nu vrea să știe că este criticată pentru activitatea desfășurată. Din păcate, sistemul educațional românesc nu are la bază promovarea unui set de valori și principii solide după care să se ghideze un elev, ci tocmai supunerea, atitudinea de „cap plecat” și de intrare în grațiile superiorului, fie profesor, șef sau conducător, și atunci?… Cum acești elevi să ajungă oameni cu personalitate, demni și deloc dispuși la compromisuri, când ei sunt formați tocmai pentru a nu fi așa! În opinia mea, singura șansă a elevilor, ca în cazul întregii societăți, este unitatea, doar așa pot răzbi, doar astfel pot clinti sistemul din opacitatea în care se scaldă, pentru a impune conduita și ținuta morală, dar și profesională în cadrul sistemului, altfel, 0 șanse. Totuși, acest chestionar este un început, este un punct de plecare, pe care se poate construi, totul depinde de elevi și de noi, oamenii onești și de bună-credință, care-i putem sprijini și susține moral. Pentru a exista premise temeinice de însănătoșire, sistemul educațional trebuie depolitizat în integralitatea sa, trebuie eliminate: cumetria, pilele și incompetența, doar așa lucrurile se pot ameliora, în caz contrar, și peste 30 de ani ne vom găsi tot aici. Felicitări elevilor ce au conceput chestionarul, nu vă lăsați bătuți, fiți demni, verticali și, foarte important, vocali, luptați pentru valorile și principiile în care credeți! Numai așa veți reuși în viață, doar așa pot fi schimbate lucrurile în această țară. Uitați de cretinul proverb românesc: „capul plecat, sabia nu-l taie!” Nu-l taie, dar îl transformă în marionetă folosită în funcție de interesul celor aflați vremelnic la conducere!

  • E un mecanism normal de a crea lideri capabili sa dezbata si sa creasca , sa aiba solutii pe baza unui dialog si e normal sa caute sa documenteze deciziile ulterioare.
    Nu e de azi de ieri.
    Rebeliunea e in natura umana.
    🙂 doar ca societatile au invatat cum sa o canalizeze..sa o dirijeze spre rezultate pozitive. Antologia intre vechea ordine- noua ordine, cei buni -cei rai, traditionalisti-inovatori…e acolo de la aparitia primelor grupuri sociale…
    Ce se schimba e paradigma autoritatii profesorului. Intr-un stat totalitar era de necontestat.
    E timpul sa se revina la coaching si pedagogie, profesorii sunt catalizanti. Notiunea de disciplina si respect trebuie sa existe dar invatata de alta maniera.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.