Actualitate

Simplitate, eleganţă, culoare şi contrast la „Fashion Magister 2017” (FOTO)

Nouă absolvente ale secţiei de design vestimentar de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa au prezentat, în saloanele Hotelului Metropolis, hainele pe care le-au creat pentru obţinerea atestatului de final de liceu. În prezenţa unui public numeros, format din profesori, părinţi, colegi şi prieteni, elevele profesoarei Loredana Chiş au demonstrat că au talent, sunt îndrăzneţe şi merită să pornească pe drumul complicat, dar spectaculos al modei.

CLICK PENTRU O GALERIE FOTO

Prezentarea de modă a fost deschisă de colecţia „Immateriality” a elevelor din clasele a X-a şi a XII-a în colaborare cu atelierul Art Mărioara Mititean.

Absolventa Gabriela Iuşan a prezentat colecţia „Metamorfoză” în care a inclus elemente care sugerau zborul fluturilor.

Edit Vinter a venit în faţa publicului cu „Marble”, o colecţie despre simplitate, materialităţi, marmură, structuri, arhitectură.

Esther Tomoroga a prezentat colecţia „Steampunk: The Future from The Past” în care a inclus elemente din metal, aviaţie, fermitate.

Bianca Horvaht a realizat colecţia „Folclor session” în care a combinat elemente tradiţionale cu geometrii moderne, ornamente şi contraste. De altfel, această colecţie a fost apreciată şi de Ştefania Borodi care i-a oferit elevei o rochie unicat în dar.

Patricia Palagichi a creat „Fairytale”, o colecţie bazată pe basm, pastel, feeric.

Amalia Monda a prezentat „Punto di Bianco”, o colecţie glamour, dinamică, în care a folosit punctul.

Bianca Rus a optat pentru colecţia „Bianco e nero” în care a utilizat suprapuneri, contraste, volum.

Mihaela Găliceanu a venit cu „Galaxy”, o colecţie bazată pe transparenţă, alb, fluiditate.

Anca Stănescu a prezentat „Anima Element”, natură, culoare, neconvenţional.

„Promoţia 2017 a fost foarte bună, talentată. Am reuşit să facem toate colecţiile aşa cum trebuie şi sper că am reuşit. Încercăm în fiecare an să dezvoltăm această secţie. Facem vizite la Universitatea de Arte din Cluj şi vedem ce fac şi studenţii. Cred că le ajută foarte mult pe fete o documentare mai amplă în acest domeniu. Noi avem o programă pe care o urmăm, dar eu mă adaptez la personalitatea fiecărei eleve. Fetele se pliază pe fiecare temă, iar eu le susţin în ideile pe care le au. Am lăsat-o pe Ştefania Borodi să decidă ce colecţie îi place cel mai mult pentru a acorda un premiu, iar faptul că a văzut o colecţie inspirată din folclor a marcat-o şi a premiat-o pe eleva care a creat-o. Eu mă bucur că, din nouă fete câte sunt în grupă, cinci vor să meargă mai departe la Universitatea de Arte din Cluj, ori pe textile, ori pe design vestimentar. E un lucru foarte bun. Dintr-o grupă de 10, de regulă dau la universitate cel mult 2-3 elevi, iar 5 din nouă e foarte mult”, a spus Loredana Chiş.

Tot marţi, elevii de la pictură, sculptură, ceramică şi arhitectură au prezentat, într-o expoziţie, lucrările lor de atestat.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.