Evenimentul are loc joi, 3 iulie, începând cu ora 17.00, la Hotel Coroana de Aur din Bistriţa.
Programul, al cărui coordonator ştiinţific este prof. dr. Ioan Coman de la UMF Cluj, se adresează medicilor de familie şi este acreditat de către Colegiul Medicilor din România. Obiectivele cursului sunt prezentarea celor mai noi tehnologii şi tehnici chirurgicale prezente în România şi posibilităţile de diagnostic şi tratament actual în urologie.
”Chirugia minim invazivă asistată robotic este o tehnică de ultimă generaţie, care are multiple beneficii pentru pacient faţă de intervenţia clasică. Spre exemplu, în cancerul de prostată rezolvat robotic, beneficiile obţinute sunt: spitalizare redusă, durere postoperatorie diminuată, pierdere de sânge mai redusă, cicatrici mai mici, reluarea mai rapidă a activităţilor curente, un mai bun control al evoluţiei cancerului, o recapătare mai rapidă a continenţei urinare şi a potenţei. De aceea, o bună informare a medicilor de familie, care intră în contact permanent cu pacienţii este foarte importantă, pentru a le oferi acestora informaţii actuale şi bine documentate despre toate posibilităţile de diagnostic şi tratament”, informează organizatorii.
În prezent, în SUA, pentru cancerul de prostată chirugia robotică este ”standardul de aur” în tratamentul chirugical al acestei boli, datorită avantajelor pe care le are şi care sunt evidenţiate în numeroasele studii clinice. De aceea, chirurgia robotică reprezentă o tehnică chirurgicală care este în plină dezvoltare şi care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în majoritatea spitalelor publice şi private din Europa.
În România există astăzi două centre de urologie care au adoptat această tehnică, unul dintre ele fiind la Cluj, şi care oferă aceleaşi posibilităţi de tratament chirugical urologic existente în centre similare din străinătate preferate de români în ultimii ani, cum sunt cele din Austria sau Turcia.
Adaugă comentariu