La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început montarea echipamentelor pentru Blocul operator centralizat, investiție realizată cu bani de la Guvern și Consiliul Județean care va fi inaugurată în această vară.
În aprilie, Guvernul prin Ministerul Sănătății a aprobat suma de 2 milioane de euro, necesară finalizării lucrărilor la Blocul operator.
Blocul operator centralizat în suprafață de 1.471 mp, va avea 8 săli de operații, fiecare sală având în componență: sală pentru pregătirea preoperatorie a pacientului; sală pentru efectuarea intervenției chirurgicale; sală pentru trezirea postoperatorie a pacientului; filtru de acces în sala de operații a personalului medical; sală pentru curățarea postoperatorie și pregătirea în vederea sterilizării a instrumentarului medical.
Pe lângă cele 8 săli de operații, blocul operator centralizat mai are: filtre de acces în blocul operator a personalului medical (femei, bărbați); sterilizare proprie; mic laborator pentru determinări rapide; sală pentru aplicarea protezelor gipsate (lângă sala de operații ortopedie-traumatologie); camere de lucru pentru personalul medical; oficiu pentru servire cafea, ceai; camere tehnice.
La începutul lunii august 2015, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au început lucrările de construcție a unui Bloc operator centralizat, parte a obiectivului de investiții “Supraetajare pavilion P+2 şi transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi spaţii medicale – Faza 2” (2014-2016), în valoare totală de 24.102.923 lei, bani de la Guvernul României prin Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean. Contractul de execuţie a fost semnat în noiembrie 2014 şi tot atunci au început şi lucrările, mai întâi cele de supraetajare și realizare a unor spații medicale la etajul 4. Constructor: asocierea SC GB Indco SRL Bucureşti – SC Depisto Star SRL Gheorgheni.
Ce se va realiza la etajul 3 al SJU: Bloc operator centralizat cu 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie – 3 săli de operaţii Chirurgie generală, 2 săli de operaţii Ortopedie-traumatologie, 1 sală de operaţii Urologie, 1 sală de operaţii Oftalmologie, 1 sală de operaţii ORL, 1 staţie de sterilizare proprie a Blocului operator. Fiecare sală de operaţii este o structură complexă care cuprinde şi spaţiile anexe aferente şi este compusă din: filtru sanitar pentru pregătire medici, sală de pregătire preoperatorie a bolnavului, sală de operaţii, sală de trezire postoperatorie, spălător pentru instrumentar.
Adaugă comentariu