Actualitate

SJU Bistrița va fi dotat cu aparatură ultraperformantă în valoare de 7,8 milioane euro bani europeni

”Demersurile noastre din ultimele luni pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița cu echipamente și aparatură medicală, prin fonduri europene, au intrat în linie dreaptă. Contractul de finanțare de 7.835.278 euro (38.174.261 lei) a fost semnat de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Pe lângă o serie de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție Covid-19, Spitalul Judeţean de Urgență Bistrița va fi dotat cu aparatură ultraperformantă, printre care o platformă electrochirurgicală de înaltă performanță, aparat de anestezie de ultimă generație cu monitor pentru funcțiile vitale, ecograf intraoperator, încă un Computer Tomograf și un aparat Real-Time PCR.

”Este cea mai bună veste, o gură de aer pentru sistemul medical județean, o șansă pentru pacienții spitalului nostru, să aibă parte de îngrijire și tratament la cel mai înalt nivel. Mulțumesc Marcel Boloș pentru profesionalism, tuturor colegilor mei, alături de care am muncit la acest proiect pentru oameni, lui Gabriel Lazany și echipei sale în care am mare încredere. Cu sănătatea nu-i de joacă, nu e loc de lupte politice, doar de fapte, responsabilitate și rezultate”, spune președintele CJ.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS