La finalul primei ședințe ordinare a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din mandatul 2016-2020, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc o slujbă ecumenică la care au fost invitați reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute. La slujbă a fost prezent și prefectul Ovidiu Frenț.
Au participat IPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, protopopii Bistriței, Becleanului și Năsăudului, Alexandru Vidican, Doru Zinveliu respectiv Ioan Dâmbu din partea Bisericii Ortodoxe, Ioan Vasile Frișan din partea Bisericii Greco-Catolice, Andras Peter din partea Bisericii Reformate și Vasile Deac din partea Bisericii Penticostale.
Fiecare dintre ei a rostit un cuvânt de învățătură și le-a urat aleșilor să ia cele mai bune decizii pentru dezvoltarea județului.
”Mi-am permis să-i invit pe reprezentanții cultelor religioase recunoscute de lege pentru a oficia o rugăciune pentru binecuvântarea noastră, a tuturor, pentru bunul mers al mandatului nostru în următorii patru ani. Sunt convins că toți cei de aici avem un singur gând: să încercăm să facem lucruri bune pentru județul Bistrița-Năsăud. Prezența printre noi a reprezentanților lui Dumnezeu să ne dea fiecăruia dintre noi, pe lângă sănătate și bunăstare, și înțelepciunea necesară ca tot ce vom aici să fie în interesul comunității”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.
IPS Andrei a sfințit o cruce din lemn care a fost apoi pusă pe peretele sălii de ședințe. ”Este un cadou special care ne va veghea de acum înainte”, i-a mulțumit șeful CJ înaltului ierarh.
Mitropolitul Clujului le-a oferit apoi consilierilor județeni câte un exemplar din cartea sa ”Mai putem trăi frumos?”.
Toată lumea a fost invitată apoi să ciocnească un pahar de șampanie. ”Deși nu se practică decât la început și la final de mandat, acum având musafiri speciali mai avem un pahar de șampanie. Cei noi să nu vă obișnuiți, că nu e la fiecare ședință”, a menționat Radu Moldovan.
”Cred că la începutul oricărui drum trebuie sa îl avem alături de noi pe Dumnezeu! La începutul unui nou mandat, l-am avut în mijlocul nostru pe Dumnezeu, adus de o rugăciune ecumenică susținută de reprezentanții cultelor religioase din județul nostru. Mă rog și eu bunului Dumnezeu să ne dea înțelepciune pentru a face lucruri concrete pentru oameni și în noul mandat!”, a scris el apoi pe Facebook.
Sa curga banii, catre biserici….
va rog verificati platile de la cj dinaintea alegerilor
doar asa pentru linistea nostra
Radu Moldovan iar cântă în corul bisericii?
am vrut sa vin si eu la sedinta dar degeaba am stat cu ochii pe fax toata ziua!!!
Să se jure că nu fură că i-am prins cu ………………! Popi şi politica vai vai pe vremea lui Mihai Viteazu luptau împreuna acum împart banul public.
Fereşte-mă, Doamne de cei ce-mi vor binele
de băieţii simpatici
dispuşi oricând la o turnătorie voioasă
de preotul cu magnetofonul sub sutană…
(Mircea Dinescu – 1978)
Uitați-vă bine la ei: Unii turnau pe bani la Securitate, alții turnau, tot pe bani, în pahare. Câțiva și una și alta.
Devoratorii de bani publici se sfințesc unul pe altul. Tusea și junghiul.
acuma inteleg de ce Vlad Tepes tepuia si popi
Dupa cum se vede in imaginea cu nr.10, crucea din lemn sfințită si dăruită consilierilor județeni de ÎPS Andrei Andreicuț a fost pusă pe peretele sălii de ședințe sub stema Romaniei, stemă care nu mai corespunde realitatii, prin faptul ca in acest an a suferit unele modificari. Un proiect de lege care readuce coroana de oțel pe capul acvilei din stemă a fost adoptat de camerele Parlamentului în prima jumătate a lui 2016. Legea a fost promulgată la 11 iulie 2016 de către președintele Klaus Iohannis.
Foarte corecta observatia si comentariu. Din pacate pana in prezent stema Romaniei era incompleta. Din cauza ineptiei lui Iliescu, caruia i-a fost frica de regalitate, dupa 1990 stema Romaniei nu mai continea simbolul suveranității naționale, care era coroana. Coroana nu înseamnă neaparat apartenența statului respectiv la forma monarhică de guvernământ. E suficient să ne uităm la toți vecinii noștri mai apropiați sau mai îndepărtați care au aparținut fostului lagăr comunist. Adică: Bulgaria, Serbia, Muntenegru, chiar și Rusia, care și-au reașezat coroanele pe stemă, așa cum e normal din punct de vedere heraldic pentru state suverane cu tradiție în Europa.