Celelalte condamnări definitive stabilite de Curtea de Apel Bucureşti în ”Dosarul transferurilor”: George Copos (fost acţionar majoritar FC Rapid) – 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Mihai Stoica (manager general FC Steaua) – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Cristian Borcea (fost acţionar FC Dinamo) – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ioan Becali (fost impresar) – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Victor Becali (impresar) – 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Gheorghe Popescu – 3 ani şi 10 luni cu executare, Gheorghe Neţoiu – 3 ani şi 4 luni cu executare. Pedepsele sunt executorii şi sunt mai mari decât cele solicitate de procurori, care ceruseră în cazul lui Jean Pădureanu o condamnare de trei ani cu suspendare.
CAB a mai decis confiscarea de la Jean Pădureanu a sumelor de 112.000 USD pentru transferul fotbalistului Ionel Ganea şi 87.000 USD pentru transferul fotbalistului Lucian Sănmărtean şi a menţinut măsura sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia.
Instanţa i-a mai obligat, în solidar, pe Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu la plata către ANAF a sumei de 328.440 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Lucian Sănmărtean.
Pădureanu, care va împlini 78 de ani în 22 martie, a aflat vestea la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat şi de unde a fost luat de brigada operativă a Poliţiei Capitalei. ”Nu mai este internat domnul Pădureanu la noi. El a fost preluat de către reprezentanţii Poliţiei Capitalei”, a declarat pentru ProSport Dana Safta, director medical la Spitalul Elias.
Poliţiştii au venit la spital în jurul orei 17.45, în baza mandatului de punere în executare emis de instanţă în cazul lui Pădureanu, pentru a-l duce la arest. Pădureanu a fost dus la Penitenciarul Rahova, alături de Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu.
Duminică, el a fost transportat cu ambulanţa de la Aeroportul Otopeni la Spitalul Elias, acuzând probleme cardiace severe. ”Lordul” are şi diabet. La începutul anului 2013, Jean Pădureanu, cetăţean de onoare al Bistriţei din 1994, a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului Director, rămânând preşedinte de onoare la Gloria. El s-a retras oficial în 3 mai 2013, în cadrul unei festivităţi care a avut loc pe stadionul ce îi poartă numele.
”Sunt indignat, mai ales, de condamnarea lui Jean Pădureanu. Este prietenul şi colaboratorul meu de-o viaţă. Nu s-a fraudat nimic la transferurile de la Gloria Bistriţa. Eu lucram acolo. Sumele au circulat prin viramente bancare, s-au făcut pe faţă. Domnul Pădureanu este un om bolnav, nu se poate deplasa fără însoţitor. Jean Pădureanu nu va rezista în închisoare. Sâmbătă a fost la un botez. Nu a rezistat mai mult de câteva ore şi i s-a făcut rău”, a reacţionat Ioan Horoba, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş.
”Decizia Curţii de Apel a surprins pe toată lumea şi a întristat mulţi oameni de fotbal. Printre cei mâhniţi de condamnările cu executare primite de toţi cei acuzaţi în acest dosar mă aflu şi eu. Am colaborat profesional cu majoritatea celor care vor merge după gratii şi pot să vă spun cu cea mai sinceră convingere că ei au făcut mai mult bine fotbalului, decât rău. Cu Jean Pădureanu mă ştiu de o viaţă şi ceea ce a clădit la Bistriţa, cu unele erori pe care şi el le-a recunoscut, nu va mai putea face altcineva”, a spus fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir.
”O zi grea şi urâtă ca vremea de afară. Îmi pare rău de Pădureanu, de Popescu şi de ceilalţi. Trebuie să îi încurajăm pe cei care sunt acolo, eu sunt alături de ei”, a afirmat Mircea Sandu.
În mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în urma recursurilor făcute de inculpaţi, ca ”Dosarul transferurilor” să fie trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care în noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare (Jean Pădureanu primise trei ani cu suspendare).
În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005. În cazul Gloriei Bistriţa, este vorba despre transferurile jucătorilor Ionel Ganea – de la Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Lucian Sănmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena.
nici nu mai avea rost sa-l bage la racoare, ca si asa se duce saracu de el. asa o sa-i grabeasca decolarea….pacat de dinsul ca era ombun. asta e viata .
Sa-i retraga urgent titlul de „Cetatean de onoare” al Bistritei si favorurile care rezulta din asta.
Tot intr-o ceremonie si tot de catre tovarasul comunistoido-brontozaur cretu.
P.S. Ar putea continua cu alti „cetateni” premiati din obligatie sau din complicitate.
O poveste cu final asteptat…de atata amar de vreme ! Stimati magistrati, haideti sa mai finalizati si alte povesti asemeni acesteia . Macar drept compensatie pentru lefurile pe care le primiti in raport cu ,,muritorul de rand”.
vom fi primul oras [poate si ultimul] care are numele unui infractor [dovedit si condamnat] scris mare pe gard. asa ca Primareeeee……luati masuri ca sa nu ne umplem de penibil si rusine. aoleoooooo am spis rusine ??? la Cretu rusine?? noo…… eu cred ca i va mai da si o renta si un premiu consistent . de fapt nu-i mai trebuie , ca trei ani sta pe banii nostrii.
Multi viteji, dar toti strigau in cor numele condamnatului. Propun ca fiecare dintre fericitii de atunci sa efectuaeze o sau cateva ore de detentie asa macar ca aveam echipa in divia A, ca in viitor mi-e greu sa mai vis…
trebuie retras titlul de cetatean de onoare altfel CRETU SE DECLARA SI EL INFRACTOR UN EXEMPLU PENTRU TINERI IN TR-UN CUVANT….FURATI….
JUSTITIA -GLORIA 1-0,,,,,VEDETI ACUM CE INSEAMNA IN CAPUL ASTORA ,ONOARE ,LORD,CETATEAN DE ONOARE AL BISTRITEI LUI CRETU…STADION CU NUMELE UNUI INFRACTOR IN VIATA INCARCERAT(de cartea recordurilor)…astia sunt modele pentru tineret,,,MiODELE PENTRU ORAS SUB DEVIZA FURATI.FURATI SI IARASI FURATI ASA DEVENITI LORZI,CETATENI DE ONOARE,OAMENI DE BINE SI…EXEMPLE PENTRU CUM SA FACA TINERII SA IA 20 MILIARDE IN FIECARE AN DE LA PRIMARIE SA INTRE PE IEI IN TOP 300 MILIONARI AI ROMANIEI,,asta e reusita in viata vii din Bailesti in orasul linistit BISTRITA si ii prostesti pe fraierii care platesc taxe si impozite,,,si mai astepti si onoruri,,,nu stiu daca doamna Cristiana Sabau isi aminteste ca pe vremea lui Ceausescu ,Relu Hotu din Galati facea video la subsol la Casa de Cultura si alba-neagra in autogara ,toate sub patronajul lui padureanu in numele gloriei imparteau castigurile evazioniste culmea in regimul comunist,,,,daca asta inseamna GLORIE,LORD,,,,,ATUNCI NOI BISTRITENII NE MERITAM SOARTA DE FRAIERI…