Actualitate Social

Soţiile poliţiştilor acuzaţi de corupţie ocupă posturi cheie în instituţii ale statului. Cât câştigă fiecare

Nevestele poliţiştilor acuzaţi de fapte de corupţie sunt slujbaşi ai statului. Soţia inspectorului şef Ioan Ovidiu Mureşan, e şef serviciu la Fisc, iar Veronica Hasnaş, partenera de viaţă a şefului Poliţiei Rutiere ocupă o funcţie similară la Consiliul Judeţean. Floarea Cloşcă e grefieră la Parchetul Năsăud.

Soţia inspectorului şef Ioan Ovidiu Mureşan, Lenuţa, este în prezent şef serviciu evidenţă pe plătitor la Administraţia Financiară Bistriţa-Năsăud, poziţie din care câştigă foarte bine, având un salariu lunar aproape egal şi chiar mai mare decât al soţului ei.

Lenuta MuresanÎn 2011, de exemplu, Lenuţa Mureşan era şef serviciu inspecţie fiscală şi câştiga doar 3085 de lei lunar. În 2012 apărea ca şef serviciu inspecţie fiscală şi evidenţă plătitor cu un salariu lunar de 32.560 de lei, iar în 2013 a ajuns, în sfârşit, să câştige mai mult decât şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe numele său Ioan Ovidiu Mureşan. Doamna Lenuţa Mureşan a adus în vila familiei suma de 58.825 de lei (circa 5000 de lei lunar), în timp ce Ioan Ovidiu Mureşan a câştigat în total 56.449 de lei, respectiv puţin peste 4700 de lei lunar. În 2014, salariul doamnei a mai scăzut la 3200 de lei lunar, în timp ce al soţului a crescut, ajungând la circa 6000 de lei lunar. Totuşi, împreună, cei doi soţi au la dispoziţie, lunar, 10.000 de lei.

Intrată în Consiliul Judeţean în anul 2009, Veronica, soţia comisarului şef Roberto Hasnăş, şeful Poliţiei Rutiere, a aterizat taman la cabinetul preşedintelui de atunci al CJ, Liviu Rusu (PDL). Înainte fusese angajată a Unicredit Ţiriac Bank şi a câştigat un salariu de peste 3000 de lei lunar. Nici la CJ nu a simţit iniţial vreo diminuare de salariu. Deşi nimeni nu a înţeles în ce chestiuni l-a consiliat pe Liviu Rusu şi nici dacă l-a consiliat, ea a primit totuşi peste 3100 de lei lunar. În 2011, „salarul” ca să cităm exact din declaraţia domniei sale, i-a scăzut. A ajuns să ia lunar doar 2280 de lei, dar a compensat soţul cu „salarul” de la Poliţie şi indemnizaţia din ATOP, în total peste 5300 de lei lunar. În 2012, o regăsim tot la cabinetul preşedintelui cu salariu, de data aceasta, de 2150 de lei lunar. În 2012, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost ales Emil Radu Moldovan. Liviu Rusu cu o parte din echipa sa, printre care Geea Balaszy Titieni şi Bogdan Rusu, au părăsit CJ. În mod cu totul bizar, doamna Hasnăş nu numai că nu pleacă împreună cu cei care au adus-o în CJ, rămâne şi este avansată la funcţia de şef serviciu. Îi scade, într-adevăr şi salariul sub 2000 de lei, însă, din nou, compensează cu salariul soţului. Veniturile lui Roberto Hasnăş cresc, salariul său depăşind 6000 de lei lunar. În 2014, o regăsim pe doamna Hasnăş tot în postura de şef serviciu, dar cu un salariu considerabil mai mare. A ajuns, din nou, să câştige peste 3200 de lei lunar, ţinând pasul cu creşterile salariale ale soţului care a adus în casă peste 6700 de lei lunar. Aşadar, veniturile familiei Hasnaş depăşesc, uşor, 10.000 de lei.

La rândul ei, Floarea Cloşcă (foto principal), soţia şefului Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă, este grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud. De pe pagina sa de Facebook aflăm că e o apropiată a familiei Opre de la Dumitra din moment ce se fotografiază, prieteneşte, cu fiica lui Ioan Opre, omul de afaceri acuzat de fapte de corupţie la rândul lui.

Potrivit declaraţiei de avere a soţului, doamna Cloşcă a câştigat peste 2600 de lei lunar anul trecut.

Deducem din cele de mai sus că nevestele domnilor poliţişti s-au cam bucurat de favoruri din partea tuturor regimurilor politice şi, în ciuda câştigurilor uriaşe comparativ cu alţi bugetari şi chiar angajaţi din mediul privat, şi-au încurajat soţii (sau nu au avut nimic împotrivă) ca aceştia să încalce legea de dragul a şi mai mulţi bani pe care i-au investit în case luxoase, maşini extrem de scumpe, terenuri şi alte proprietăţi.

Sursa foto principal Facebook Floarea Cloşcă

18 comentarii

  • Asta e Romania adevarata. Astea sint problemele ptr. care strig aici de ani de zile, astia sint oamenii. Si credeti ca sint numai ei ??? Ar fi bine. Dar din pacate sint cu miile. Niciodata in tara asta nu va vi bine….dar niciodata , daca continuam ca raportul dintre salariau unui trintor comparativ ca al unui muncitor (care de fapa acest muncitor i face salariul) sa fie de 1la 10. Nu e posibil, nu e corect nu este legal. Nu se poate. Traim din banii cu imprumut de la Fmi ca sa mai continuam asa. La fel este la pensii si la politicieni. Nu stiu cine va face curatenie odata. Ca dupa neamtul asta……putem noi astepta mult si bine. Asta e problema ptr. care ma zbat. Intr-o zi voi reusi.sint sigur de asta.

  • Si cand te gandesti ca chiorul de Basescu spunea ca statul roman este un stat ticalosit. Asa este in toata tara, sotiile de politisti si mai ales de sefi din politie ocupa cele mai generoase posturi de la stat, ele nu lucreaza la privat, fiindca acolo este de lucru. Acest aspect de la Bistrita este in intreaga tara, doar ca aici a fost ghinionul cu larionesi si aspectul a fost descoperit.

  • Ati vazut cum Li s-o imputit capul de la bani ? Asa se-ntampla cand politicul isi baga coada deavoleasca. Doar iesitul in strada mai rezolva aceasta problema extrem de purulenta.

  • De ziua Nationala a ROMANIEI doresc multa SANATATE celor de la DNA !!! Poporul va sustine si va priveste cu speranta. !!! Eu va respect si va tin pumnii stransi. BRAVO !!!

  • … păi cum doamnelor şi domnilor, păi vă-nchipuiţi dumneavoastră că o soţie de mare şef prin poliţie poate să muncească la şaibă? Cum ar mai rezista la ieşirile cu soţii prin restaurante, cum s-ar putea prezenta obosite să se vadă cu fetele la o şuetă dansantă, pe care, mai pe urmă s-o vedem noi muritorii pe facebook?
    Să fim serioşi!

  • Nu mă mai pot mira când aud că oameni neprofesionaliști sunt cocoțați în posturi importante (vezi cazul Crinuța). Tocmai de aceea ajung unde ajung în final. Numai că durează cam mult până sunt readuși la locul lor.
    Am pus un comentariu în acest sens și pe ”Vânătorii de animale și de oameni”. Numirea noului interimar la garda de mediu cum s-a făcut? Pe competențe credeți? Cum va aplica legea dl. Nicolae la primăria din Coșbuc unde tatăl lui este primar sau la CJ unde este ”nășicul” Radu Moldovan. Știm că sunt multe probleme de respectare a mediului (depozitarea gunoaielor, curățenia în localități și pe malurile râurilor, etc. Plus că numirea acestuia s-a făcut cu încălcarea grosolană a legii funcționarului public. Alo, DNA, avem o problemă și aici! Vă mulțumesc.

  • Oare cum au ajuns pe acele poasturi? Daca se da concurs corect pt fiecare post si il absolva…felicitari…daca nu 🙂 urmatorul….

  • Articolul asta e neconcludent . Ce vina au femeile astea ca s-au maritat cu niste oligofreni ? Ele saracele au crezut ca s-au maritat cu ofiteri de politie si au un anumit statut social . Au timp berechet in urmatorii 10 ani sa se reorienteze spre niste barbati care nu pun botul la ciordeala , ca inca pot fi atractive . Mai trebuie doar sa mearga putin la sala sa se tonifieze , ca sa devina atractive si sa dea cateva kilograme jos .

  • D-na respectivă (Mureșan), este foarte arogantă în Finanțe Publice. Fraierimea plătește dările la Stat, și ea te coboară la cel mai înjositor mod într-o conversație pentru niște servicii la care este plătită din bani publici. Câtă nesimțire. Halal s-a ajuns…

  • Daaaa mașini scumpe…. Mai ales Floarea Closca , conduce un vw pasat din 2003 care nu valorează mai mult de 2000 euro, lucrează într-adevăr grefiera la Parchetul Nasaud, dar acest post la ocupat prin concurs in urma cu multi ani cand soțul ei nu avea nicio funcție de conducere, si daca parterul unui bloc unde locuiește in Nasaud se poate numi ,, vila de lux,, atunci … Rusine sa va fie celor care scrieti toate porcariile !!!

  • Multe sotii de sefi din politie, le veti gasi in functii inalte dar mai cu seama, majoritatea nemeritate. Multe rubedenii ale altori sefi, ofiteri la vedere sau ,,cu umbrela” din diferite servicii, se afla in functii cheie in sistemul financiar-bancar. Regimurile de dupa ’90 chiar au incurajat aceasta infuzie, in scopul tinerii sub control a informatiilor legate de sfera financiara, din sfera juridica, economica. Iata unde am ajuns !
    Iata in ce maini sunt parghiile conducerii la diverse esaloane !

    • Da domnule Andreicut, si preotesele sunt angajate de stat, dar ca si asistente medicale, cadre didactice, functionare cu rang mic in primarie, sau unele chiar nu au serviciu. Nu iau apararea nimanui, dar haideti sa privim lucrurile cu luciditate, si sa vedem care sunt cu adevarat pozitiile sociale, ocupate NEMERITAT, de sotiile unor ,,potentati ai zilei”, si sa incercam sa trecem peste ,,a nu vedea padurea din cauza lemnelor”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.