Mitingul aviatic a fost organizat cu ocazia împlinirii unui an de la redeschiderea Aerodromului Floreni şi la el au participat 15 avioane ultrauşoare conduse de piloţi din Galaţi, Suceava, Iaşi, Bacău, Cluj, Braşov, Rădăuţi şi Bucureşti.
Comandantul Aerodromului Floreni şi totodată instructor de zbor, Dan Cobuz, a declarat, pentru Timp Online, că aerodromul a funcţionat şi în anii 80, dar a fost redeschis abia în 2010 de către Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilor de Avioane din România, în parteneriat cu Primăria Dorna Candrenilor, deţinătoarea terenului pe care funcţionează acesta.
Potrivit sursei citate, aerodromul deţine un avion şi două motodeltaplane cu care se efectuează zboruri de agrement şi zboruri-şcoală.
„Avem, în prezent, două fete şi doi băieţi care fac şcoala de motodeltaplane şi un băiat şi o fată care învaţă să devină piloţi de avioane ultrauşoare”, a declarat Dan Cobuz.
El a explicat că elevii şcolii de motodeltaplane fac 60 de ore de teorie şi 25 de zbor, costul unui curs fiind de 2000 de euro, iar cei care vor să-şi ia brevetul de piloţi de avioane ultrauşoare fac 60 de ore de teorie şi 40 de ore de zbor, preţul unui curs fiind de 5000 de euro.
În ce priveşte zborurile de agrement, acestea costă 100 de lei pentru o durată de 15 minute.
Multe persoane, prezente, duminică, la mitingul aviatic de la Aerodromul Floreni, au ţinut neapărat să zboare în ciuda vremii nefavorabile.
„Dorinţa noastră este să atragem cât mai mulţi oameni care să vadă ce presupune zborul şi să-şi dorească să zboare. De altfel, tot aici implementăm şi turismul aerian. Vin diverşi proprietari de avioane să-şi petreacă week-endul în Bucovina, să viziteze mănăstirile. Aterizează la noi, decolează de la noi. Am avut doi piloţi din Franţa care ne-au vizitat de curând, iar în august aşteptăm cinci aviatori din Germania”, a explicat Dan Cobuz.
Duminică, cei care au asistat la mitingul aviatic au putut admira, dar şi zbura cu avioane care costau între 40.000 şi 100.000 de euro pe care le puteţi admira vizitând pagina noastră de facebook unde am postat o întreagă galerie de fotografii.
NOTĂ: Acest material a fost realizat cu sprijinul SC Born Consult SRL Bistriţa. Timp Online mulţumeşte familiei Gabriela şi Walter Born.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu