Actualitate Recomandări

Spectacol folcloric și foc de artificii la Bistrița, de Ziua Națională a României

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va organiza la Bistrița o serie de manifestări dedicate Zilei Naționale a României.

Astfel, duminică 1 decembrie, se va desfășura un spectacol folcloric susținut de Ansamblul profesionist ”Dor Românesc” și va fi organizat un târg de produse tradiționale meșteșugărești și de gastronomie.

De asemenea, în Piața Petru Rareș vor avea loc un spectacol de muzică și dans pentru copii, aprinderea luminilor de Crăciun, dar și un foc de artificii pentru a marca prin lumină și culoare finalul sărbătorii.

CJ va aproba în ședința de miercuri acest program și bugetul manifestărilor, 100.000 de lei.

2 comentarii

  • Tanti Veorica Dancila spunea mai ieri ca incepe haosul cu guvernul Orban ! Astfel se gata zilele bune cu focuri de hartificii si portii de fasula gratis. PNL-ul va da maxim o Eugenia sau o portie din cel mult 10 boabe de fasula si o jumate de polonez, sau o zama de Steregoie. Focurile fasaite de hartificii vor marca sfarsitul erei pesediste de la borcanul cu miere . Bistritenii se vor retrage seara la domicilii, nu cu torte aprinse ci cu luminitele descarcate de la brichete. Ha, ha….vai Doamne ce zile ne asteapta ? Pe cei saraci cu duhul, evident !

  • In ședința de miercuri a Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ar trebui discutat si despre spațiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” în Piața Petru Rareș, obiectiv prins in bugtul local pe 2019 , având in vedere că se apropie 22 decembrie când se implinesc 30 de ani de la Revolutia Română.
    Trebuie spus că acest „spatiu comemorativ” de pe esplanada din fata Prefecturii a existat pana in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troită dedicată Revolutiei din Decembrie 1989, pe care niste indivizi fără ratiune au mutat-o in cimitirul de pe strada Tărpiului, inainte de a sti ce vor să pună in locul ei. Ba mai mult prefectul, sustinea o mare tâmpenie cum că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. După mintea lui nici Catedrala Mântuirii Neamului, nu ar avea ce să caute in curtea Casei Poporului din Bucuresti.
    De aceea este necesar ca troita sa fie adusă inapoi, asa cum solicită bistritenii indignati de mutarea ei in cimitir, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Pe de alta parte, in perioada dinainte de revolutie comunistii au ridicat un bloc in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca Ceaușescu nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, dar se pare că nici neocomunistii de azi nu suportă să vadă crucea.
    Cu atât mai mult, troita trebuie adusă inapoi in fata Prefecturii fiindcă ea reprezentă si un semn ca Revolutia romana a biruit cu ajutorul crucii. Odată cu refacerea spațiului comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989”, din Piata Petru Rares, ar fi trebuit realizat si „Monumentul Unirii” din Piata Unirii, o promisiune cu care primaria a ramas datoare din anul centenarului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.