Actualitate

Spectacolul stelelor căzătoare: Star Party Perseide, pe Dealul Budacului

Ca de obicei, în luna august își face apariția curentul de meteori Perseide. Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

Cu această ocazie, POV21 organizează petrecerea astronomică anuală, sâmbătă 10 august, pe Dealul Budacului.

”Ești pregătit să fii Aladdin pentru o noapte? Te așteptăm cu al tău covor magic din dotare ca să zburăm printre nori, să îți împărtășim tainele stelelor și curiozități din astronomie. Când? 10 august 2024, începând cu ora 19.00. Unde? Dealul Budacului (zona Serbările Zăpezii) din Bistrița.

Am ales o locație cu care ești deja familiar, care să îți fie accesibilă și să îndeplinească nevoile aventurii noastre: liniște, cer senin, depărtare de oraș și puțină lumină. Vom călători împreună către misterioasa galaxie, având la dispoziție telescoape pentru a descoperi fenomenele fascinante ale universului. Ghizii noștri sunt niște călători cu experiență în căutarea stelelor căzătoare – Perseidele. Ei îți vor lămuri orice curiozitate astronomică și îți vor spune cele mai amuzante povestiri, așa cum face și Abu când se urcă pe umărul personajului nostru îndrăgit.

Este într-adevăr vorba de o aventură dacă nu e și foc de tabără? Ne vom aduna în jurul lui și vom împărtăși povești despre tainele cosmice. De-a lungul nopții, vom elibera și lampioane în cerul înstelat. Acestea vor fi ca niște licurici care își găsesc calea către infinit.

Așadar, ia cu tine grupul de prieteni sau familia, o pătură (sau covor zburător) pentru a sta confortabil în timpul observațiilor și multă energie pentru a dansa printre stele. Te așteptăm pe Dealul Budacului, unde vei avea oportunitatea de a fi înconjurat de stelele care dansează alături de tine în acest spectacol. Vino să fii parte din acest eveniment astronomic! Hai să ne distrăm și să călătorim împreună prin univers în căutarea magiei stelare!”.

Perseidele sunt o ploaie de meteori care intră în atmosfera Pământului la viteze foarte mari și pe traiectorii paralele. Puteți observa pe cer chiar și 100 de meteori pe oră. De dimensiuni mici, majoritatea se dezintegrează în atmosferă și nu ajung niciodată să lovească suprafața Pământului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.