Actualitate

Speed Marathon! Câți șoferi au devenit pietoni

Structurile rutiere din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiunea ”Speed”, pentru combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent pe respectarea legislației privind regimul legal de viteză, în perioada 17-23 aprilie.

Astfel, în cadrul activităților la ”Speed Marathon”, polițiștii au acționat cu aparatele radar din dotare, pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale privind viteza de deplasare.

În perioada menționată, pentru abaterile rutiere constatate, polițiștii rutieri au aplicat 563 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 33.775 de lei. Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de a conduce față de 53 de șoferi.

La nivel județean, viteza rămâne în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere, urmată de abateri ale bicicliștilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, au fost efectuate 115 testări cu aparatele etilotest și DrugTest, fiind constatate diouă infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, dar și o infracțiune de conducere fără permis.

În 21 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 17, un autoturism care nu avea în funcțiune luminile de întâlnire sau pentru circulație diurnă.  A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 23 de ani din județul Buzău, care a fost sancționat pentru mai multe abateri rutiere cu amendă de 870 de lei. În mașină se afla și un pasager, în vârstă de 20 de ani, din Viile Tecii, iar în urma controalelor efectuate au fost descoperite 9 plicuri cu o substanța vegetală, de culoare verde, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Substanțele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În 22 aprilie, polițiștii din Beclean au depistat în trafic, pe Drumul Național 17, în localitatea Șieu Sfântu, un tânăr de 18 ani din Bistrița, în timp ce conducea autoturism cu viteza peste limita legală. Acesta a fost oprit și sancționat contravențional. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere reținut. A fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Rezultatul în urma testării cu aparatul DrugTest a fost pozitiv și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.