Sănătate

Spitalul Judeţean de Urgenţă îşi împrospătează garnitura de medici specialişti

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa organizează, în această perioadă, mai multe concursuri pentru ocuparea a patru posturi vacante de medici şi unul de biolog, dar şi pentru şase posturi de asistente.

Potrivit directorului spitalului, dr. Mircea Gelu Buta, chiar astăzi are loc un concurs pentru ocuparea postului de şef al Secţiei de medicină legală, rămas vacant după arestarea dr. Codrin Rebeleanu. Ulterior, acesta a fost ocupat, cu delegaţie, de dr. Ioan Pintea.

Săptămâna viitoare vor avea loc alte concursuri pentru ocuparea a două posturi de medic rezident în ultimul an la medicină de urgenţă care să ocupe tot atâtea posturi vacante la UPU-SMURD. Spitalul va mai angaja un medic rezident în ultimul an la medicină internă pentru Cabinetul de Medicină internă din cadrul Ambulatoriului integrat, respectiv un medic rezident în ultimul an la Ortopedie-traumatologie pentru Cabinetul de Ortopedie-traumatologie din cadrul Ambulatoriului integrat. Mai sunt vacante un post de medic specialist Obstetrică-ginecologie la Cabinetul de Obstetrică-ginecologie din cadrul Ambulatoriului integrat, un post de medic specialist Oncologie la Secţia Oncologie şi un post de biolog pentru Laboratorul de analize medicale – punct de lucru Pneumologie.

Cei interesaţi trebuie să depună actele necesare la instituţia care organizează concursul  şi să plătească o taxă de 400 de lei.

Contactat în legătură cu acest subiect, dr. Mircea Gelu Buta a spus că medicii trebuie să achite o taxă fiindcă sunt examinaţi de profesori din centrele universitare care se deplasează la Bistriţa şi cărora trebuie să le fie decontat transportul şi retribuită taxa de examinare.

„Se plăteşte această taxă de concurs peste tot fiindcă vin comisii formate din profesori universitari cărora li se decontează transportul şi li se plăteşte activitatea de examinare”, a declarat dr. Mircea Gelu Buta.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul concursului pentru asistente, comisiile de examinare fiind locale.

„Avem o garnitură bună de medici, dar încercăm să devenim cât mai performanţi cu putinţă. Cu infrastructura stăm bine, aşa spun eu, poate chiar mai bine decât Clujul. Acum, tot ce trebuie să facem este să dăm dovadă de mult profesionalism. Cred că am reuşit prin angajarea mai multor medici foarte buni, cum e dr, Jianu de la chirurgie, dar vom continua să căutăm tineri care au studiat şi în ţară, şi în străinătate, buni profesionişti. Nu ducem lipsă de medici, dimpotrivă, avem cereri mai multe decât posturi, dar vrem să îi avem pe cei mai buni”, a declarat dr. Mircea Gelu Buta.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.