(FOTO) Bistrițenii au putut vedea cu ochii lor cu câtă grație se poate aluneca pe patinoarul sintetic dacă ești antrenat și pregătit să practici acest sport încă de la cele mai fragede vârste. Sâmbătă seara foarte mulți oameni au venit să vadă sportivii de la Transylvania Skating, coordonați de antrenoarea Ioana Teodorescu, vicecampioană mondială și multiplă campioană națională la patinaj artistic pe role și campioană internațională la patinaj pe gheață. Video AICI
Acest eveniment a deschis seria evenimentelor dedicate sporturilor de iarnă, reunite sub genericul ”Feeria iernii”.
Patinoarul de la Bistrița are circa 600 de metri pătrați. Accesul este gratuit până la data de 9 ianuarie 2022. Patinoarul va fi utilizat pe tot parcursul anului, investiția în achiziție fiind de circa 625.000 de lei.
Patinajul artistic este unul dintre cele mai frumoase și grațioase sporturi de iarnă, este o împletire perfectă dintre artă şi sport. Nu degeaba competiţiile de patinaj artistic sunt dintre cele mai urmărite confruntări sportive de la Olimpiade sau concursurile internaţionale.
Patinajul este o formă de mișcare sănătoasă și distractivă, indiferent de vârstă și abilități. Stabilitatea, controlul și puterea sunt elemente-cheie în patinaj, fie că este practicat de performanță sau recreațional. Dotările moderne au transformat patinajul într-o activitate ce poate fi practicată pe tot parcursul anului pentru a vă menține activi și în formă. Datorită energiei consumate și a grupelor de mușchi antrenați, patinajul rivalizează cu aerobicul. Iar dacă este practicat în aer liber, câștigă detașat cursa.
Patinajul contribuie la mentinerea sănătății datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului. Față de alergat, patinajul este un exercițiu cu impact redus, dacă nu faci salturi în timp ce patinezi. Este important însă, ca la început, să depui efort mai puțin pentru a permite organismului să se obișnuiască și în timp să exersezi mai mult pentru a contribui la creșterea rezistenței.
Copiii pot lua contact cu acest sport încă de la vîrsta de doi ani și jumătate, însă în reprize de maximum 20 de minute și sub atenta supraveghere a unui instructor.
Adaugă comentariu