Social

Ce spune ministrul Turismului, Mircea Dobre, despre stațiunea Sîngeorz-Băi

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că în acest an, până la 1 iulie, se va finaliza proiectul Legii Turismului, Masterplanul pentru investiţii în turism şi vor fi acordate vouchere de vacanţă pentru bugetari.

De asemenea, până la sfârşitul lunii februarie vor apare normele de aplicare a Legii impozitului specific, lege prin care se urmăreşte combatea evaziunii fiscale. Într-un interviu agenției Mediafax, el recunoaşte că, în prezent, atât în turism, cât şi în alimentaţia publică nivelul evaziunii fiscale este foarte ridicat.

Mircea Dobre s-a referit și la stațiunea Sîngeorz-Băi: ”Avem stațiuni foarte interesante.  Avem o staţiune de interes naţional – Sîngeorz-Băi unde nu s-a făcut absolut nimic, nu s-au făcut investiții absolut deloc. Acolo trebuie să ne adresăm primarului respectiv, să îl sprijinim să facă investiţii în zona respectivă, să atragă fonduri UE. Trebuie să atragem cât mai multe investiţii pe zona acesta fiindcă este o zonă de nişă, care merge pe toată perioada anului, nu doar pe timpul sezonului estival sau doar pe timp de iarnă. Totodată trebuie să extindem domeniile schiabile. Avem unde să le facem, dar nu au venit cu proiecte”

Aici interviul acordat de ministrul Turismului.

4 comentarii

  • Sa vedem fapte domnilor nu vorbe!Daca as vedea un ministru la discutii cu primarul chiar acolo in statiune,as trage sperante dar daca numai vorbim discutii la televizor sau la conferinta cu raspandcii (journalistii romani),atunci degeaba! In ceea ce priveste evaziunea din turism,cat timp omul face totul pe banii lui iar statul nu-l ajuta cu nimic,infrastrctura , utilitatl,credite avantajoase (pentru client nu pentru banca)statul sa o ia mai usor cu birurile!

  • gazul metan e mai mult decat o necesitate la sangeorz bai . fara gaz nu se pot face investitii .nu e cum sa incalzesti asa hoteluri mari , nu e cum sa ai baze de tratament fara apa calda si alte proceduri ce implica energia termica . nici despre un centru spa , care poate ar atrage turistii in ziua de azi , nu se poate vorbi daca nu ai energie termica . cu lemne nu se poate face mai nimic . cu pacura dai vagoane de bani si nu -ti poti scoate cheltuielile ce le faci . s-a incercat la hotelul somes cativa ani cu pacura dar costurile au fost enorme din cate am auzit . fara o sursa de energie termica … greu de realizat ceva . nu stiu , poate daca s-ar face ceva forari in urma unor studii sa se gaseasca apa termala ar fi ceva . statiunea ar functiona si iarna cu un centru spa modern ar veni lumea indiferent cat ar costa . pe valea somesului si a ilvelor nu este asa ceva asa ca toti tinerii si nu numai ar navali la sangeorz bai . deci gazul ar rezolva problema . de la nasaud pana la sangeorz sunt vreo 25 de km . nu cred ca ar fi imposibil mai ales cu un primar asa destoinic cum e traian ogagau.

  • Un ministru trecator prin ” mrejele ” politicii romanesti.E usor sa pasezi vina pe altii…..psd-ul ( cu litere mici ) a tot avut ministrii cu mandate la turism si ….nimic. O cardasie nemernica din ’90 incoace pt lasarea in paragina ,subevaluarea si acapararea numai de catre unii a activelor ( cladiri,bunuri ,etc ) .Acest domn (constantean ) a auzit de Sangeorz – Bai probabil de la bunicii lui …sau d-l Suciu i-a aratat niste foto….nu cred ca si-a rupt ( la propriu ) rotile jeep-lui pe aceste meleaguri…
    …e adevarat,gazul metan ,ar fi una din prioritatile de avut in vedere pt dezvoltarea zonei,insa asemenea investitii ( subventionate de catre stat ) ,nu cred ca se afla nici macar in imaginatia sefilor psd de la centrul judetului,
    care au ramas pe ” repet ” cu : ” statiunea de interes national ” ,” perla judetului ” , etc….insa doar atit !
    ….mult mai la indemana ar fi rezolvarea captarii apei termale ,proiect inceput la inceputul anilor ‘ 80 ,insa abandonat.
    Un complex de bazine ,acoperite si in aer liber ,ar schimba total infatisarea zonei.Din pacate zona statiunii,unde la inceputul anilor ‘ 90 mai exista teren pt dezvoltarea unor asemenea proiecte ,s-a cam umplut de constructii civile si o locatie pt asa ceva cu acces de la sosea e cam greu de gasit.

    Articolul din Capital ( din care autorul articolului face amintire ) este mult mai ” stufos ” si ataca la modul general problema statiunilor balneare…aminteste si de Baile Herculane ,cea mai buna dovada de nesimtire si nepasare fata de acest segment al turismului .
    Sunt foarte curios ,daca acest ministru ,este informat ca primarul nu face parte din aceasi ” gasca ” psd …..asta asa ,ca aminteste de proiecte ….
    Oricum cei de la centrul judetului trebuie sa fie mai atenti cu aceasta parte a judetului…..Infrastructura proasta si limitata,facilitati pt investitii lipsa ,etc.
    …..salvarea va veni POATE de la cei care se trag din zona si inca mai vibreaza
    cind aud de Sangeorz-Bai…..daca li se va merita sa revina !!!

    • Nu cred o ,,iota ” din afirmatiile dv cupolitica , cu psd cu alte legaturi din astea legate de ,, culori politice ” . Cred ca terenuri ale primariei s-ar gasi pe undeva pt complexe acvatice si cred ca ideea cu apa termala e geniala . Nu stiu , sunt curios , unde in Sangeorz ar fi resurse de apa termala ? Investitiile pt aducerea gazului nu cred ca ar fi atat de mari. 27 de km de teava …de la Nasaud …si acum nu se mai supraevalueazacosturile de frica inchisorii. Totul se face corect pe seap si costurile nu pot fi uriase .Totul e sa vrea Ogagau .
      N

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.